avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in interdictie neprobata impotriva mea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in interdictie neprobata impotriva mea

A introdus o actiune in interdictie neprobata imoptriva mea, adica trebuia sa faca dovada ca sunt alienat mintal, ceea ce reiese ca e reclamantul dupa cum arata dosarul...

Doresc sa cer pe langa anularea actiunii daune morale pentru insulta si calomnie, presupunandu-se aceasta in public ca poate reclamantul nu introduce ca un nebun o actiune neprobata pentru a discredita...

In ce temei legal pot cere aceasta va rog?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:44, 28 Aprilie 2015
Insulta si calomnia nu sunt incriminate ca fapte penale.Daca reclamantul pierde procesul puteti solicita cheltuieli de judecata,nu aveti temei pt solicitarea daunelor morale.
Calomnia si insulta sunt incriminate penal dar nu intru in detalii: vezi te rog pe google: Cristi Danilet calomnia si insulta. Chiar daca nu sunt incriminate penal afectarea imaginii publice (calomnia) si fata de sine (insulta), sunt pedepsite civil.

Pentru ca m-a obligat sa ma apar, sa ma duc la tribunal, sa ma uit in dosar, sa ma enervez, sa ma duc la termen s.a.m.d.? Astea nu-s daune ca n-am liniste? Sau trebuie sa-i intentez un alt dosar pentru aceasta? Ma bate gandul sa-i scriu o reconventionala ca e evident nebun sa ma cheme in judecata fara dovezi... Pot cere o expertiza psihiatrica reclamantului chemat reconventional bazata pe proba chemarii in judecata fara dovezi? Sau sa-l intrebe de ce crede ca sunt eu alienat mintal, ca sigur iese el...
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
eusaisapte, utilizator
Stimate domn eu nu profesez avocatura pe google,articolul la care va referiti este vechi,vedeti daca calomnia si insulta sunt incriminate in noul cod penal,in rest procedati cum considerati dvs Succes.
Noul Cod Penal a intrat in vigoare la data de 1 02 2014,articolul citat/citit de dvs,scris de Danilet este din 2013 ,asta ca sa intram si in detalii.
Da asa e aveti dreptate. Eu-mi rasucesc mintea mai greu in jurul la mintea sucita a legiuitorului... Unii zic ca au fost abrogate dar nu e adevarat. Calomnia si insulta au fost IGNORATE din noul Cod Penal nu abrogate :)
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia auricius auricius Buna ziua. As dori sa stiu daca sunt incriminate in vreun fel insulta si calomnia intre vecini. Va multumesc (vezi toată discuția)
Pot da in judecata sony pentru fapta de insulta si calomnie prin reprezentanta sony? eusaisapte eusaisapte Angajatii Sony Online Entertainment m-au numit rasist ca sa-mi dea ban intr-un joc 3 zile, fara sa aiba probe fiindca nu exista Pot sa dau in judecata ... (vezi toată discuția)
Incadrare in codul penal a abuzului de drept procesual? eusaisapte eusaisapte Comit unii abuz de drept procesual pentru a ma freca la judecatorie, si inafara de dosar penal pentru calomnie si insulta fiindca au introdus chemarea in ... (vezi toată discuția)