avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... insulta si calomnie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

insulta si calomnie

Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt valabile art.205 si art.206 din noul cod penal? Daca da,ce trebuie sa fac,si ce sanse am sa castig?
insulta si calomnia nu sunt fapte penale in noul cod penal. Va adresati instantei civile pt a cere daune morale pt atingeri aduse demnitatii si onoarei.
In NCP insulta si calomnia nu sunt incriminate, art.205-art.206 sunt din vechiul CP.
Aveti posibilitatea sa va indreptati spre instanta civila, daca va ganditi sa solicitati daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia, santajul Birou de Mediator Tatiana Calaras Birou de Mediator Tatiana Calaras Buna seara, stim cu totii ca insulta si calomnia numai sunt incriminate in art 205 si art.206 CP .......dar....am o problema cu matusa mea care imi trimite ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)