am imigrat in Canada in anul 2000. La acea vreme a trebuit sa predau buletinul la Politie, asta era legea caci alftel nu putema iesi din tara fara acea hartie primita de la politie ca m-am conformat legii. De atunci nu am mai avut buletin. Intrebarea mea este daca nu am un act vechi chiar si expirat pot sa imi fac acum un act de identitate folosind adresa fratelui meu care are proprietate personala si accepta sa ma i_a in spatiu? multumesc
Dacă mai sunteți cetățean român și vă restabiliți domiciliul în țară, puteți solicita obținerea unui act de identitate prezentând documentele necesare : certificat de naștere, certificat de căsătorie, plata taxei, iar fratele să vă însoțească pentru a vă lua în spațiu, cu actul de proprietate al imobilului în original.
Dacă nu locuiți efectiv în România, aveți dreptul la un pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate, care este atât act de identitate cât și document de călătorie.
Repatriere
Howard
Buna ziua.
Sunt cetatean roman cu domiciliul in Canada din 1994 si vreu sa ma repatriez. Am pasaport CRDS valabil si pasaport canadian valabil. In Ro am doar ... (vezi toată discuția)