avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lasat acum 3 zile un comentariu la un video pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lasat acum 3 zile un comentariu la un video pe tiktok ...

Buna ziua.Am lasat acum 3 zile un comentariu la un video pe tiktok unde erau niste oameni si niste jandarmi care ii jigneau.Si am scris: ca fraieri sunt oamenii ca nu arunca cu pietre si benzina in ei cum au facut francezii.Ieri am fost cautat de politie peste tot si au dat de mine la job.Au venit mi au spus ca este instigare la violenta si ura si ca sa sterg comentariul.Dupa a scris unul din agenti o declaratie de mana conform spuselor lor ca am sters comentariul si ca a fost sters acel cont care incarcase video-ul.El a spus ce a scris in declaratie verbal si mi-a dat sa semnez.Problema este ca am semnat si nu am citit ce am semnat.Oare putea sa spuna un lucru si sa scrie altceva in declaratie?Mie nu mi-a lasat niciun exemplar.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:53, 19 Martie 2025
Buna ziua

Daca dvs care ati avut acea declaratie in mana si pe care ati semnat-o nu stiti ce scrie in ea, va dati seama ca nimeni nu are de unde sa stie ce scrie in ea.

Acum orice framantare e tardiva. Vedeti-va mai departe de viata si pe viitor abtineti-va de la comentarii care indemna la violenta si aveti grija sa cititi ce semnati.
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte posibil sa mai existe niste urmari … In contextul actual , autoritatile iau cat se poate de serios acest fel de postari .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2025
Lonapak, utilizator
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg de ce ati folosit limbaj violent. Limba romana este atat de frumoasa incit se poate spune orice folosind-o. Violenta nu rezolva problemele. Sunteti atit de sigur ca acel video nu a fost prelucrat cu AI? Daca unul din acei jandarmi era tatal sau fiul dumneavoastra tot asa ati fi gindit? Sunt atitea subiecte domestice non violente pe Tiktok.. In legatura cu cititul puteati sa cereti respectuos voie sa cititi macar in viteza inainte de a semna. Cu speranta ca aceasta este o greseala unica, pe care nu o veti mai repeta va doresc succes.
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Jandarmii sunt trimiși în stradă să își facă datoria. E jobul lor. Dacă cineva ar scrie pe o rețea de socializare că sunt fraieri oamenii că nu aruncă cu pietre și benzină în cei care lucrează ce lucrezi tu, ai vrea ca poliția să îl caute pe acel instigator și să ia măsuri pentru ca viața ta să nu fie cumva în pericol, dacă cineva vine peste tine la job cu pietre și benzină.
Conform descrierii tale este instigare la violență și ură, este o faptă penală prev. de art 369 Cod Penal -Incitarea la ură sau discriminare și poliția își face treaba. Probabil a fost o declarație de martor, trebuia să citești înainte de a semna și chiar cred că ai scris pe declarație cu mâna ta că îți susții declarația.
Dar dacă în dosarul penal format vei fi citat în calitate de suspect, reține că ești obligat să te prezinți și că ai dreptul să mergi la audiere însoțit de un avocat ales.
Este responsabilitatea ta pentru tot ceea ce faci, asumă-ți, dar informează-te bine înainte să faci ceva.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2025
herminast, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizatie protest antip2014 antip2014 Buna ziua, Am o neclaritate in legatura cu raspunderea legala pe care organizatorii unui protest o au in cazul in care in grupul de protestanti se ... (vezi toată discuția)
Instigarea la cruzimi fata de animale sierra sierra Otravirea cainilor madanezi pe strada este cruzime fata de animale si se pedepseste conform legii cu amenda sau inchisoare. Intr-un oras exista o persoana ... (vezi toată discuția)
Amenințări cu moartea anonim288 anonim288 Buna ziua , as dori un sfat in următoarea situație . Am avut o prietenie cu individ , după o cearta in care eu am decis ca mai bine este sa rup orice ... (vezi toată discuția)