avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eligibilitate bursa monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eligibilitate bursa monoparentala

Buna ziua,
ca urmare a modificarii salariului minim in ianuarie 2025, cei doi copii minori ai mei ar putea beneficia de bursa monoparentala. Am depus cerere, si la scoala celui mic, dosarul a fost acceptat iar la liceul unde invata copilul cel mare, a fost refuzat dosarul, pentru ca ordonanta prevede urmatoarele:
Lista elevilor beneficiari se actualizează ori de câte ori
este nevoie, se aprobă în consiliul de administrație al unității de
învățământ, se semnează de către director și se transmite la
inspectoratul școlar județean (ISJ)/al municipiului București
(ISMB). Lista se modifică doar în cazuri bine justificate, cum ar
fi transferul elevilor, decesul unui părinte, divorțul părinților,
apariția unei situații medicale din cele prevăzute în prezenta
metodologie-cadru, o greșeală materială a personalului unității
de învățământ, premii obținute de elevii din ultimul an de studii.
Nu se adaugă pe listă beneficiarii ai căror părinți nu au depus în
termenul-limită dosarele pentru obținerea burselor sociale sau
de merit.
Refuzul este din cauza ca nu a fost inclusa majorarea salariului minim ca motiv justificat de adaugare a copilului pe lista beneficiarilor eligibili.

Ati avea vreo idee cum sa procedez in acest caz?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2025
olimpiacaratus, utilizator

Alte discuții în legătură

Conform ome 5518/2024 burse rezilienta elev transferat SirbuCristina13 SirbuCristina13 Conform OME 5518/2024 Art. 20 1)Elevii care beneficiază de bursele prevăzute la art. 1, transferați de la o unitate de învățământ la alta în timpul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca nu am depus la termen cererea pentru acordarea ... camitza80 camitza80 Buna ziua! Daca nu am depus la termen cererea pentru acordarea bursei sociale pentru familie monoparentala, cand o mai pot depune? De la secretariatul Liceului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am două fetițe, una la școală primară, una ... Lasy Lasy Buna ziua!Am două fetițe școlare.Una la școală primară,una la liceu.Am depus dosar pentru bursa socială.Celei din școală primară i s a aprobat,celei ... (vezi toată discuția)