avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare Corporala "sau birocratie"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare Corporala "sau birocratie"

Buna ziua , in luna noiembrie anul trecut am avut un accident cu un taximetrist , ieseam de pe o straduta prin sectorul 2 , el a venit cu viteza si fara faruri (noapte fiind) , eu nevazandu-l din cauza masinilor parcate aiurea la coltul strazii am iesit mai mult ca sa ma asigur si in acel moment am fost lovit in roata din partea stanga si aruncat intr-un scoar . Dupa intamplare nu mai puteam misca masina din acel loc , cu greu am reusit sa eliberez drumul , in acest timp m-am uitat sa vad daca ceilalti din masina (taximetristul si un client) , m-am dus la ei i-am intrebat daca au ceva , si mi s-a raspuns cu jumat de gura nu nu , nu are nimeni nimic , in timp ce ma chinuiam sa anunt politia si sa scot masina de pe partea carosabila pentru a fludiza circulatia (ca de asa zice in regulament daca nu-s victime), il observ pe domnu sofer de taxi cum coboara din masina si se uita sa vada ce are masina lui , dupa care intra inapoi in masina si incepe sa sune .

Dupa aproximatix 25 - 30 min a venit si politia care a luat masuratorile de cuviinta , iar dupa toate astea surpriza.. apare si o ambulanta si il incarcereaza pe domnu taximetrist in ambulanta punandu-i la gat sistemul de imbilozare si tot tacamul .Dupa care pornesc spre spital cu el, iar eu raman cu politia .

Eh da , din acel moment am inceput sa ma panichez si m-am dus la domnul politist sa intreb ce se intampla aici (pentru ca eu il stiam ca e intact si nevatamat)
binenteles cu o maretie suprema domnul politist imi rapsunde ceva gen , nu va pot da deocamdata nici un detaliu .

In final aflu unde este dus domnul sofer de taxi (la ce spital) dupa care ma duc urgent la spital ,ajung la spital la camera de garda sau cum i spune ... il gasesc si pe vatamat , astept.. deoarece nu puteam intra in acea camera udne era dansu si i se faceau investigatii .Dupa care iese o asistenta , doctorita ce era.. si spune ca domul sofer de taxi nu are nimic decat o contuzie toraco-lombara si ca nu este nimic grav decat este nevoie de repaus la pat 6 zile .

Auzind cele spuse (pe moment ma linistesc) , si plec la Udriste pentru a da declaratie .Ajung la udriste si sunt preluat de catre un agent subofiter , care imi respinge de 4 ori declaratia tinandu-ma pana la ora 8 dimineata (accidentul producandu-se la ora 3 AM), intre timp constat cu stupoare ca acest mare agent vorbeste la telefonul mobil ghici cu cine ? ... ati ghicit cu domnul taximetrist .
Binenteles ca in acel moment mi-a cazut fisa si stiam ce ma asteapta si de ce am asteptat atat... Intr-un final declaratie mi-e acceptata si plec acasa rupt de somn .(masina lasand-o la locul accidentului parcata pe brdura, nu aveam cum sa o tractez nu aveam bani la mine nu am casco nu aveam nimic ).

Dupa vre-o 2 - 3 zile incep a ma interesa despre aceasta persoana , si o sun pe nevasta dansului, numarul ei l-am luat la spital.Sun si mi se spune ca dansul este internat la spital :O , dupa care intreb unde este internat la ce camera etc ... toate detaliile , si mi se raspunde ceva gen : aaaa pai nu puteti veni pentru ca este rau e la terapie intensiva :O , pana la urma nu reusesc sa aflu unde este internat omu , dar cu relatii sun la spital prin cineva si aflu ca a fost externat si ca a stat fix 2 zile , pentru ca nu aveau pentru ce sa il tina internat ...(deci pana aici totul e clar)

Trec vre-o 3 zile dupa care omu ma suna cu numar ascuns si ma intreaba detalii despre asigurare nepretinzand nimic de internare si de asta (bineinteles eu stiam ) , si ca trebuie sa ne intalnim fata in fata pentru a discuta detalii .. (zis si facut)

Ne intalnim la udriste in fata , inafara de faptu ca mi se vorbea ca si cum ne tragem de sireturi , imi spune ca el a fost internat si ca ce rau i-a fost ... si ca are 30 zile de ingrijiri medicale . Bineinteles eu am inceput sa il contrazic cu ce stiam din informatiile adunate de mine (ramasese putin surprins) , dupa care imi pune in fata un Post-it cu niste sume puse de el la misto care in totalitate adunau nu mai mult sau mai putin 70 milioane , in care in aceasta suma erau incluse si : spaga la doctor , spaga la asistenta , spaga la service (tin sa mentionez ca totu a fost inregistrat ) .
Bun,, intr-un final nu ne intelegem si ajungem la punctul ca ne judecam , omu depune plangere dupa vreo 40 zile (plangerile se depun in maxim 60 zile deci avea dreptu), iar acum astept sa vedem ca vine de la IML .Dosarul urmand sa fie NUP sau IUP in functie de numarul de zile de la iml ..

Intrebarea e urmatoarea: pentru contuzie toraco-lombara cate zile se pot da maxim , sub 10 sau peste 10 ? Doarece dosarul nu a plecat cu spitalizarea lui ci cu cat a stat el la spital cand a fost adus (adica 30 min) , probabil ca o fi incercat sa adauge la dosar si spitalizarea care si-a facut-o prin SPAGA. Dar nu a reusit
Deci in concluzie pentru contuzie toraco-lombara , are ca se i dea de la iml?

Cu inregistrarea , in care el a declarat ca a dat spaga pentru toate astea pot face ceva?

Multumesc anticipat!




Cel mai recent răspuns: pynu , utilizator 21:57, 12 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Persoana in cauza,s-ar putea chiar in complicitate cu politistul sau cu alte persoane,incearca sa va induca in eroare pentru a beneficia,cel mai bine de comun acord,de cati mai multi bani de la dvs.
Nu va lasati "imbrobodit",angajati un avocat care sa va sustina pe timpul cercetarilor si veti vedea cum omul va incerca sa dea inapoi sau sa incerce si alte "smecherii",daca are relatii.
Este clar ca la asemena contuzii ,nu poate cere mult,dar el incearca,cum se spune in argou,"sa va faca" cat mai bine
Persoana in cauza,s-ar putea chiar in complicitate cu politistul sau cu alte persoane,incearca sa va induca in eroare pentru a beneficia,cel mai bine de comun acord,de cati mai multi bani de la dvs.
Nu va lasati "imbrobodit",angajati un avocat care sa va sustina pe timpul cercetarilor si veti vedea cum omul va incerca sa dea inapoi sau sa incerce si alte "smecherii",daca are relatii.
Este clar ca la asemena contuzii ,nu poate cere mult,dar el incearca,cum se spune in argou,"sa va faca" cat mai bine


ok .. asta mi-am dat si eu seama ca vrea sa ma rupa de bani dar , din ce citesc eu mai sus ;e ca se pot da si 10 zile (spune Vio_rogojan) ceea ce pt o contuzie 10 zile inseamna dosar penal , si consider ca este prea mult , eventual sa spaguiasca IML ceea ce zic eu ca ar fi cam greu . Sunteti de acord cu mine?
~ Conținut șters la cerere ~
Tind sa cred , doar pentru contuzie craniana sau mai rau (10 zile) dar toraco-lombara inseamna la piept si spate , in orice caz imi pun intrebari retorice cum de s-a lovit asta la spate intrand in mine cu fatza ...
Voi ce ziceti?

Alte discuții în legătură

Accident rutier urmat cu "ranirea" f usor a unei persoane StoAdrian StoAdrian In data de 25.06.2011 am fost implicat intr'un accident undeva in zona George Cosbuc, vinovatul am fost eu coborand spre unirii undeva in dreptul academiei ... (vezi toată discuția)
Accident in bucuresti cu victima. prelungirea dovezii. Mar1na Mar1na Buna ziua, Sunt din Ploiesti si am fost la Spital cu baietelul meu de 8 ani, iar cand ne intorceam spre casa, in intersectie am iesit la vizibilitate ... (vezi toată discuția)
Accident moto hayabusa689 hayabusa689 Sunt multe de spus, asa ca va rog sa cititi u atentie si rabdare: Am condus o motocicleta neinmatriculata, fara rca si itp, sub influenta bauturilor alcoolice ... (vezi toată discuția)