avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am primit de la parintii mei donatie o suma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am primit de la parintii mei donatie o suma de bani ...

Buna ziua,
Am primit de la parintii mei donatie o suma de bani pe numele meu iar cand am achizitinat un apartament din aceea donatie am trecut pe actele de cumparare si numele meu si numele sotului deoarece notarul mi-a spus ca este bun dobandit in timpul casatoriei si voiam sa stiu daca asa este considerat ? Chiar daca donatia am primit-o eu de la parintii mei dar nu printr-un act si pur si simplu transfer bancar cu mentiunea donatie catre fiica ?Eram obligata sa il trec si pe sot? In cazul unui partaj cum se procedeaza cu acest apartament? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
Alina20000, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:54, 20 Martie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In cazul vanzarii, bunul este comun, proprietate devalmasa a sotilor.

La partaj, insa, puteti demonstra ca dvs. ati platit pretul din sumele de bani donate de mama dvs, cerand o contributie exlcusiva la dobandirea bunului, cat si atribuirea acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul dumnv era foarte ok -Separarea de bunuri. ( în acest caz erați proprietara apartamentului)
Nu știu sigur dar cred că nu este timpul trecut pentru o astfel de decizie( consultați un notar)
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
SunnyXxxX, utilizator
acest răspuns util
În cazul unui partaj oricare dintre părți poate face dovada în instanta a contribuției exclusive sau intr un procent mai mare la dobândirea unui bun comun.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati gresit nefacand act cunoarintii, ati gresit si cand ati cumparat. Acum nu mai contează ca lucrurile sunt deja făcute
La partaj, nu aveti decât sa cereti cota majorata si sa dovediti ca numai dvs ati contribuit cu bani pt achiziționare.
acest răspuns util
De acum actele au fost întocmite. Era bine dacă consultați un avocat înainte. O consultație juridică nu e un capăt de țară și de cele mai multe ori este benefică solicitantului. Notarul nu dă consultații juridice.
Ați avea varianța să faceți un partaj amiabil acum, în timpul căsătoriei, dacă sunteți în relații bune cu soțul și vă doriți să rămâneți proprietar unic.
Păstrați dovada transferului banilor de la părinți. Dacă va fi necesar, o să vă ajute.

Alte discuții în legătură

Partaj divort anastasia2848 anastasia2848 Intentionez sa divortez curand.Am incercat sa discut cu sotul meu despre posibilitatea divortului pe cale amiabila ,la notar(neavand copii),dar nu este de ... (vezi toată discuția)
Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Impartire apartament prin divort sor3lla sor3lla In 2011 am cumparat un apartament pentru care mama mi\'a dat toti banii incusiv pentru amenajarea lui... tin sa mentionez ca sunt casatorita din 2009....in ... (vezi toată discuția)