avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia mea a decedat in urma cu 1 an. Am facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia mea a decedat in urma cu 1 an. Am facut succesiunea ...

Buna ziua ....Sotia mea a decedat in urma cu 1 ani.Am facut succesiunea la notar ,mostenitor find eu(sotul supravietuitor) si fiica mea minora de 8 ani.La succesiune de la notar fiica mea a fost desemnata Curator mama mea .
Intrebarea mea este cum putem vinde masina care are 21 ani si care a fost inmatriculata pe numele sotiei.Mentionez ca eu am 65% si fata mea are 35%.Locuim impreuna,si vrem sa vindem masina deoarece nu ne mai foloseste .Ce trebuie sa facem?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mircea 1975 , utilizator 15:01, 21 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa obțineți încuviințarea instantei de tutela pentru vânzarea mașinii și desemnarea unui curator pentru semnarea contractului de vânzare.
La judecatorie la cum suna? sau la autoritatea tutelara?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La instanta de tutela. La Judecătorie.
Multumesc mult mâine depun dosarul la registratura.

Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactați un avocat.
Dar dacă tot va duceți la instanță, mai degrabă faceți direct partajul.
Solicitați instantei, sa va atribuie toate bunurile dvs și sa ii achitați fiicei o sultă, intr-un cont.
Poate în timp veți mai hotărî sa vindeți din bunuri și iar va trebui încuviințare.
Asa, fiind unicul proprietar, un urma partajului, nu veți mai avea nevoie. Veți putea vinde singur.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - curatela ancutica ancutica Buna ziua. Am divortat de sotul meu acum 5 ani si mi-a fost incredintata mie fetita.Nu am facut partajul la acea vreme. Fostul sot a decedat acum si fetita ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire petroniki petroniki Buna ziua.acum 7 ani sotul meu a decedat ...am un fiu de 6 ani.am ramas cu o casa si un spatiu comercial pe care as vrea sa le vand.precizez ca nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Soția a decedat. am un băiat major și o fata de 35 ani cu ... Gicarosca Gicarosca Soția a decedat. Am un băiat major și o fata de 35 ani cu gradul I grav de handicap ( retard mental sever epilepsie etc) cum pot face taxa de succesiune la ... (vezi toată discuția)