avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea SA SE INVETE LEGISLATIA IN SCOALA OBLIGATORIU
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

SA SE INVETE LEGISLATIA IN SCOALA OBLIGATORIU

cred ca un om care cunoaste legile este mai greu de pacalit si le respecta pentru ca va sti ce il asteapta daca le incalca.hai sa propunem celor de la ministerul invatamantului ca legislatia ,sa fie introdusa ca materie de baza obligatorie in programa scolara.puteti da si solutii cum putem sa facem asta.
eu supun la vot;cine e pentru si cine e impotriva?..
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 09:43, 21 Februarie 2010
cred ca un om care cunoaste legile este mai greu de pacalit si le respecta pentru ca va sti ce il asteapta daca le incalca


Buna seara,
Este posibil sa aveti dreptate,insa exista persoane care desi cunosc foarte bine legea,tot o incalca.Asta insa nu este ceva universal valabil.
Daca tot ati supus la vot aceasta chestiune,atunci votez "impotriva".
Argumenta?
Parerea mea este ca si asa este destul de incarcata programa scolara,iar o materie de studiu in plus nu cred ca ar face decat sa "complice"situatia.
In alta ordine de idei,avand in vedere ca volumul legislativ este foarte mare,in eventualitatea introducerii unei astfel de discipline,aceasta ar fi studiata superficial.Si atunci,la ce bun sa mai fie studiata?
Din multitudinea categoriilor legislative (legislatie penala,fiscala,civila etc.) asupra careia ne-am opri? Ce fel de legislatie ar trebui studiata?
La care… legislatie va referiti? Constitutie? Drept civil (nici avocatii nu pot sti toata materia pe de rost)? Drept penal? Legislatie rutiera (aceasta, parca, se invata, intr-o anumita masura)? Drept comercial? Drept financiar?
Pentru a invata "legislatia" e nevoie de cel putin 3 ani de studii… si nici atunci nu o poate cuprinde cineva pe toata.

Ca si @luiza2008, votez impotriva.
Si eu votez impotriva.
Este absurd sa introduci in programa scolara ore de legislatie. Si asa este destul de incarcata programa scolara
Votez impotriva.Pe langa faptul ca programa scolara este foarte incarcata,nu inteleg
care legislatie o supuneti votarii?:O
@jeanking, si noi mergem la medic daca avem simptome de boala care depasesc sfera gripei banale, nu ?

In ciuda utilitatii cunoasterii “legislatiei”, cum spuneti, nu vad cum s-ar putea implementa in invatamantul liceal studiul sistematic al acesteia. Se poate studia eventual etica si teoria generala a dreptului, pentru a-I da tanarului o idee despre modul cum functioneaza in spatiu si timp o norma juridica si principiile elaborarii si interpretarii ei.

Dreptul este un domeniu mult prea vast pentru a fi studiat la acest nivel. Cunoasterea legislatiei presupune specializare. Copiiilor trebuie sa le dai undita si nu pestele; adica sa-I inveti sa stie cand, pe cine/ ce sa caute si unde, daca se confrunta cu o problema care ii depaseste. Sunt convinsa ca daca ii devolti copilului capacitatea de analiza si sinteza, va aborda mult mai relaxat orice problema, pentru ca invata sa utilizeze informatia corect .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere doctorat madalintr madalintr Buna ziua! Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cuc ateva informatii. Sunt dublu licentiat, am urmat cursurile unei facultati de 3 ani, respectiv ale uneia de 4 ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Absolvent spiru haret mariana crisan mariana crisan Buna seara, Sunt absolventa de S. Haret . Lucrez in invatamant . Pana in aceasta luna am fost incadrarata ca profesor in ciclul primar , dar din ... (vezi toată discuția)