avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurarea cheltuielilor pentru căminul de vârstnici ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurarea cheltuielilor pentru căminul de vârstnici Sunt nevoit ...

Asigurarea cheltuielilor pentru căminul de vârstnici

Sunt nevoit să-mi duc mama la un cămin de bătrâni, pentru că are nevoie de îngrijiri permanente. Pensia ei acoperă doar o parte din cheltuieli. Deși până acum frații au fost de acord cu această soluție, momentan încep să dea înapoi cu ce privește împărțirea întreținerii ei. Au idei fanteziste și doresc să vindem apartamentul mamei, ca să acoperim cheltuielile, degeaba le explic că nu putem vinde ceva ce nu e al nostru. Mama e la pat, intr-o stare în care nu cred că ar putea fi declarată în deplinătatea facultăților mentale. Există varianta să putem vinde imobilul și să folosim banii pentru întreținerea ei? Sau un acord prin care să suport eu cheltuielile acum, că și până acum a fost în grija mea, dar sumele cheltuite să le recuperez ulterior din moștenire?
Și încă un aspect care mă interesează dacă există vreo variantă, cât durează procedeele? Potrivit medicilor nu mai are mult de trăit,eu totuși mai sper, dar nu aș vrea să ne petrecem ultimele zile, luni, câte or fi cu hârțogăieli,dacă treaba merge lent.

Alte discuții în legătură

Buna, as dori sa va prezint intr-un fel pe scurt cazul meu. eu ... cristian.r cristian.r Buna, as dori sa va prezint intr-un fel pe scurt cazul meu. Eu si sora mea nu mai locuim in Romania de ceva timp, starea de sanatate a mamei s-a inrautatit de ... (vezi toată discuția)
Membru al cex. al a.p. in conditii speciale gambette gambette Mai poate o persoana varstnica care a fost internata la caminul de batrani sa indeplineasca atributiile de membru al CEx al asociatiei de proprietari ? Avand ... (vezi toată discuția)
Aducere la indeplinire hotarare instanta de tutela stedy stedy In anul 2014 am obtinut o hotarare a instantei de tutela prin care ni s-a acordat dreptul de a vinde apartamentul soacrei, interzis judecatoresc prin care ni ... (vezi toată discuția)