Asigurarea cheltuielilor pentru căminul de vârstnici
Sunt nevoit să-mi duc mama la un cămin de bătrâni, pentru că are nevoie de îngrijiri permanente. Pensia ei acoperă doar o parte din cheltuieli. Deși până acum frații au fost de acord cu această soluție, momentan încep să dea înapoi cu ce privește împărțirea întreținerii ei. Au idei fanteziste și doresc să vindem apartamentul mamei, ca să acoperim cheltuielile, degeaba le explic că nu putem vinde ceva ce nu e al nostru. Mama e la pat, intr-o stare în care nu cred că ar putea fi declarată în deplinătatea facultăților mentale. Există varianta să putem vinde imobilul și să folosim banii pentru întreținerea ei? Sau un acord prin care să suport eu cheltuielile acum, că și până acum a fost în grija mea, dar sumele cheltuite să le recuperez ulterior din moștenire?
Și încă un aspect care mă interesează dacă există vreo variantă, cât durează procedeele? Potrivit medicilor nu mai are mult de trăit,eu totuși mai sper, dar nu aș vrea să ne petrecem ultimele zile, luni, câte or fi cu hârțogăieli,dacă treaba merge lent.