avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Președintele asociației noastre de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Președintele asociației noastre de proprietari ...

Bună ziua,
Președintele asociației noastre de proprietari urmează să renunțe la funcție, însă niciun vecin nu dorește să preia această responsabilitate. Am găsit o firmă care oferă, contra cost, servicii de reprezentare externă pentru președinte (pe bază de contract și mandat), dar unii vecini susțin că acest lucru ar fi ilegal.

Este permis, conform Legii nr. 196/2018, ca atribuțiile președintelui să fie delegate unei persoane juridice externe, cu acordul Adunării Generale?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:13, 27 Martie 2025
Este permis doar in conditiile in care persoana juridica este proprietar in condominiu. Prima conditie de a deveni presedinte este de a fi membru in asociatie, adica , prima data, proprietar. Nu poti fi membru, fara a fi proprietar, de orice, nu neaparat o locuinta, poate fi o boxa, un garaj.
[ link extern ]
Altfel, va descurcati fara, doar cu Cex : [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie președinte asociație – lipsă cvorum Andreeaqaxedc Andreeaqaxedc Bună ziua, Sunt președintele unei asociații de proprietari dintr-un bloc cu 8 apartamente + 2 spații comerciale. Am câteva nelămuriri și vă rog, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform art. 56 al.1 din legea 196/2018, presedintele ... Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Buna ziua, Conform art. 56 al.1 din Legea 196/2018, Presedintele asociatiei de proprietari, poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atributiile sale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie ... salontanul salontanul Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie de proprietari. Nimeni nu vrea sa preia functia. Daca imi schimb domiciliul (potrivit legii ... (vezi toată discuția)