Bună seara,
Am următoarea situație: președintele asociației de proprietari și un membru al comitetului executiv au demisionat în data de 26.10. Cu toate acestea, în data de 11.11, aceștia au emis mai multe decizii prin care sunt somat să efectuez o lucrare care nu este una urgentă — deși sunt de acord cu realizarea ei.
Problema este dacă, în aceste condiții, ei mai aveau dreptul să emită și să semneze astfel de decizii.
Conform legii 196/2018 (art 55, alin 8), in cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociației de proprietari, membrul demisionar își exercită toate atribuțiile și răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia.
Daca nu au fost alese alte persoane in locul lor, membrii demisionari isi își exercită toate atribuțiile și răspunderile până la data alegerii altor membri. Presedintele este si el parte din comitetul executiv.
Deci da, au dreptul sa emita si sa semneze astfel de decizii daca in locul lor nu au fost alese alte persoane.
Daca au fost alese alte persoane atunci nu mai pot emite si semna decizii.
Mulțumesc. Am căutat și am găsit următoarele : ???? Concluzie clară:
➡️ Art. 55 alin. (8) NU dă dreptul celui care a demisionat să mai semneze documente.
➡️ El doar garantează continuitatea activității comitetului executiv cu membrii rămași în funcție, până la completarea locului vacant.
Art 55, alin 8 spune foarte clar:
În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociației de proprietari, membrul demisionar își exercită toate atribuțiile și răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia.
Deci membrul demisionar isi exercita toate atributiile si raspunderile pana la data alegerii unui nou membru.
Din moment de legea prevede ca membru demisionar isi exercita toate atributiile si raspunderile, de unde ati tras dvs concluzia ca nu mai are voie sa semneze?
Nu va mai luati dupa chatgpt/deepseek sau mai stiu eu ce.
Dacă presedintele asociației a afișat la avizier „demisia” înregistrată în registru unic al asociației, de la data întrării în vigoare a demisiei, care este asimilată încetării mandatului înainte de termen reglementat prin prevederile art. 56 alin. 2 din legea nr. 196/2018, orice act semnat de către acesta în calitate de președinte este anulabil.
Art. 55 alin. 8 din legea nr. 196/2018 nu este incident în cazul demisiei presedintelui asociației de proprietari