avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale se poate percepe CAS si SOMAJ beneficiarului,de catre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

se poate percepe CAS si SOMAJ beneficiarului,de catre o societate comerciala pentru o lucrare de reparatie de 5 ore?

In cadrul unui contract de executie cu o societate comerciala de construcii, privind o reparatie la hidroizolatia imobilului, in devizul de oferta apare la alte cheltuieli directe:CAS, SOMAJ, COEFICIENT 5 utilizator si COEFICIENT 6 utilizator.In calitate de beneficiar consider aceste cheltuieli nejustificate, durata de executie a lucrarii a fost de maxim 5 ore.Acestea nu sunt obligatii lunare ce trebuiesc suportate de catre Societatea comerciala fata de angajatii sai? Se pot imputa unui beneficiar al lucrarii desfasurate in conditiile pe care le-am prezentat mai sus, in plus de cei 19% tva ?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 00:11, 10 Ianuarie 2007
da ati semnat contractul ala?:D
M-am lovit si eu de aceasta prostie, ca nu pot sa o numesc altfel. Cand contractez o lucrare ma astept sa mi se spuna: te costa x lei metrul patrat de hidroizolatie, y lei metrul cub de excavatie s.a.m.d. si nicidecum sa mi se puna in fata toata bucataria prestatorului. Cred ca aceasta practica este o mostenire din vremea economiei centralizate si cei care o aplica nu se mai straduiesc pentru altceva. Daca merge asa de ce sa schimbe?
E un calcul pe devizul de lucrari, pt. a justifica manopera, la ora de lucru se adauga si darile percepute de stat, nu e o prostie, asa se calculeaza.
poate fi si o lucrare de o ora, in orice deviz de lucrare unde avem manopera, angajatorul plateste pentru aceasta CAS, CASS, somaj, etc. obligatii ce se recupereaza de la beneficiar prin deviz respectiv factura.
doamne fereste! n-am mai auzit de asa ceva. suna a o mare aberatie

Alte discuții în legătură

Foarte urgent - manopera in situatiile de lucrari in constructii mercur_ro mercur_ro Am intrebat trei persoane care lucreaza la firme de costructii diferite si toate mi-au spus acelasi lucru: cheltuielile directe cu materialele si manopera ... (vezi toată discuția)
Acizitie publica Blasim Blasim Deschid si eu un subiect, putin complicat deoarece legislatia are foarte multe lacune in acest sens: O societate de stat, pe o perioada de 4 ani scoate la ... (vezi toată discuția)
Fundamentarea economica a modului de formare a pretului. vionovac vionovac Am participat la selectie de oferte si, pentru ca pretul nostru este mai mic decat 85% din valoarea estimata a proiectului respectiv, ne-au solicitat ... (vezi toată discuția)