avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma mut la copii si vreau sa imi vand apartamentul.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma mut la copii si vreau sa imi vand apartamentul.

Buna ziua,
Ma mut la copii si vreau sa imi vand apartamentul. Nu mai am alta proprietate. As vrea sa stiu daca si in acest caz trebuie sa platesc contributia CASS, in afara de impozitul de 1%.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 12:10, 14 Aprilie 2025
Buna ziua,

Pentru venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniull personal nu se datoreaza CASS.
Impozitul este de 1% daca detineti apartamentul de min 3 ani.

Multumesc
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca v-ati gandit foarte bine, plus ca nu va cunosc pe dvs și pe copii, dar va rog sa țineți cont de un sfat, măcar vindeti-l dupa ce stati cu copiii un an.
Am facut mutatia la ei deja de cativa ani. Am incredere ca va fi totul bine. Multumesc oricum pentru sfat.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai ganditi-va putin, caci deocamdata lucrurile sunt bune, in aparenta si pentru ca mai exista ceva de luat fara efort, anticipand succesiunea, si probabil exista nevoia de "statul cu copiii" - e vorba de nepoti. Dupa ce apartamentul se va transforma in BMW, veti fi neputincioasa datorita varstei, o sa vedeti cum este. Probabil ca urmatoarea tinta va fi pensia dumneavoastra. Viata in comun a generatiilor diferite nu e tocmai roza. Succes!.

Alte discuții în legătură

Vindere imobil fara acordul unei parti painluck painluck buna ziua am si eu o intrebare , parinti mei au decedat anul trecut ,am facut succesiunea la imobil un apartament 2 camere .problema mare este ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am mostenit un apartament, am 2 copii majori. cum ... mihaicos mihaicos Buna ziua! Am mostenit un apartament, am 2 copii majori. Cum se poate ca sotia sa devina coproprietar sau proprietar al apartamentului (vezi toată discuția)
Hristos a inviat! daca am infiat acum 26 de ani o fetita care ... coco_stefania coco_stefania Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care acum imi creeaza mari probleme si nu mai suport, o pot desfia? Sau daca nu , sa o dezmostenesc? ... (vezi toată discuția)