Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj fara cerere reconventionala

Am urmatoarea speta: intr-un proces de partaj rezultat in urma divortului, nu am depus cerere reconventionala, eu fiind parat. Am depus in schimb intampinare, prin care am cerut sa mi se atribuie bunul in natura. Fosta sotie (reclamant) a cerut si ea bunul in natura si a platit taxa de timbru. Mentionez ca avem cote egale (50%) fiecare. Pot sa primesc bunul in natura?
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2025
Marius4k75, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:21, 18 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu aveți avocat ,greu de crezut.Daca aveați av se formulatu apărările de la început cum trebuie .Ar trebui cs judecătorul sa înțeleagă natura cererii dvs ,sa o recalificare dacă e cazul în virtutea rolului activ etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O poate califica ca fiind reconventionala.
Argumentele insa conteaza și trebuie fundamentate pe probe.

București 2025
O poate califica ca fiind reconventionala.
Argumentele insa conteaza și trebuie fundamentate pe probe.

București 2025
Deci se poate, nu sunt decazut din dreptul de a cere bunul in natura. Faptul ca nu am platit taxa de timbru ma afecteaza?
Ar fi bine sa aveți avocat.
Sunt aspecte care contează.

Avocatul stusiaza dosarul si vede exact ce trebuie făcut.
Se poate rezolva pe reconventionala dar trebuie atenție și se merge pe concret, nu pe generic.
Nu încercați fără avocat.

București 2025
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

proces de succesiune judecata judecata Buna ziua ! In cadrul unui proces de succesiune in calitate de pirit ( fiu al defunctului) am depus cerere reconventionala in care am adaugat un imobi si un ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune repus pe rol raluca32 raluca32 Am un proces de partaj pe rol , un proces anevoios si greu au fost in partajare doua imobile s-au parcurs toti pasii s-a pronuntat admitrea in principiu in ... (vezi toată discuția)