avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de succesiune

Buna ziua ! In cadrul unui proces de succesiune in calitate de pirit ( fiu al defunctului) am depus cerere reconventionala in care am adaugat un imobi si un teren care nu au fost introduse la masa succesorala de reclamanta - sotia supravietutoare. Intrucit nu am primit documentele dupa care sa se poata calcula valoarea bunurilor in discutie pentru care sa achit taxa judiciara de timbru, am achitat taxa judiciara de timbru dupa calculele din grila notariala. La termen, judecatoarea a respins cererea reconventionala si intrebarea mea este ; pot recupera taxa de timbru care a fost achitata, fiind o suma destul de mare ? Care ar fi procedura?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
judecata, utilizator
Nu se poate restitui.
Era bine sa fi avut avocat.
Se poate declara apel dar trebuie văzut exact ce s-a întâmplat.

București 2025
Cererea reconventionala se respinge prin hotarare judecatoreasca, nu ,,la teremen" cum specificati dvs! Verificati dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce as mai putea face in aceasta situatie emil6702 emil6702 Buna ziua Apelez la cei care s-au mai confruntat cu aceasta situatie sa-mi spuna rezolvarea lor. Intr-o speta succesorala, am cerut tot ce se poate cere, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Informatii despre taxa judiciara de timbru fradpatrascu fradpatrascu Buna ziua, daca ma puteti ajuta, as dori sa stiu: 1. care valoare se ia in calcul la stabilirea taxei judiciare in cazul unui partaj juridic efectuat in ... (vezi toată discuția)