avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard construit de vecin gresit pozitionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard construit de vecin gresit pozitionat

Buna ziua!
Acum 15 ani am cumparat un teren la marginea unui sat. In acel moment am avut pe o portiune de 30 de metri construit un gard de catre un vecin si un funament facut pana la nivelul solului in curtea lui. Am solicitat Primariei un cadastrist ca sa cautam punctele de reper a terenului cumparat. A si venit unul, care insa nu a gasit acel punt de reper de la care cu aparatura de tip vechi ar fi trebuit sa se ghideze, asa ca, spunandu-mi ca pentru celalalt vecin tot el a facut masuratorile si alea sunt corecte, a trasat punctele terenului meu ghidandu-se de terenul vecinului, iar eu am ingradit terenul meu dupa acele puncte. Acel cadastrist a murit ulterior.
Intre timp si eu si vecinul am construit cate o casa pe terenurile proprietate. Doar ca, acum 5 ani vecinul a vandut casa si noul vecin a descoperit ca de fapt gardul construit candva de catre vanzator este situat cu cca 70 cm in prioprietatea lui. Intre timp, langa gard, mi-am tras curentul electric si s-a facut si pamantarea. Acestea nu pot fi mutate mal inspre casa mea pentru ca acolo este instalata canalizarea casei si bazinul vidanjant.
Ce pot sa fac daca cel care a cumparat proprietatea vecina imi solicita sa mut gardul?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2025
zelmi, utilizator

Alte discuții în legătură

Bransare canalizare menajera tucsok tucsok Buna ziua! Suntem intr - o situatie dificila și anume: Am construit o casa de locuit intr-o zona nou formata. Autorizația de construire a fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Dejectii de la animale depozitate langa casa mea mihaela.ciuca mihaela.ciuca Buna ziua. Am si eu o problema cu vecinii: -mai intai ei si-au construit casa la cca 60cm fata de limita de proprietate pe care mai apoi au si mutat-o cu 1.2 ... (vezi toată discuția)
Reactualizarea cadastrului Camelia B-D Camelia B-D Buna ziua. Am cumparat un teren extravilan in 2003,in suprafata de 5200mp.Tot atunci am facut si cadastrul,intabularea, am trasat si limitele proprietatii ca ... (vezi toată discuția)