avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Socrul meu a decedat in urma cu doi ani si ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Socrul meu a decedat in urma cu doi ani si 4 luni, ...

Buna ziua.

Socrul meu a decedat in urma cu doi ani si 4 luni, in urma unui accident rutier (el mergand pe bicicleta). Acesta avea un credit de nevoi personale, la care sotia mea era garant. Atasat creditului, era activa si o asigurare de viata in caz de deces.
Tip de 6 luni de zile dupa deces, noi am achitat ratele creditului care erau destul de maricele ( 2500 lei). In tot acest timp, am incercat sa inghetam creditul, dar fara nici o speranta. Asiguratorul tot insista dupa documentele finale ale anchetei care nu era finalizata pentru a plati creditul. Desi s-au trimis documente de la politia romana, nu am avut nici un succes, deoarece stiti cat dureaza la noi procedurile legale. Pentru ca nu am reusit sa rezolvam pe moment, dupa cele 6 luni nu am mai putut plati ratele creditului si am asteptat sa se finalizeze ancheta si sa se solutioneze dosarul de dauna pentru achitarea creditului.
Dupa 2 ani de zile, ancheta a fost finalizata din care a rezultat ca socrul meu nu a fost vinovat de producerea accidentului, iar asiguratorul a primit documentatia necesare de la institutiile statului.
Acestia ne-au specificat ca au achitat soldul creditului de la data decesului, insa cei de la banca creditoare ne-au trimis doua extrase de cont din care reiese ca mai avem de plata aproximativ 8000 de lei, sume provenite din restante si dobanzi penalizatoare.

Intrebarile mele sunt:
1. Este legal ca dupa ce decesul a fost semnalat la banca creditoare, sa se adauge restante si dobanzi penalizatoare ?
2. Daca dosarul de dauna a fost solutionat, iar asiguratorul a achitat soldul creditului de la data decesului, restantele si dobanzile penalizatoare nu ar trebui radiate?
3. Daca asiguratorul a platit soldul creditului de la data decesului, cele 6 rate in valoare de 15.000 de lei, nu ar trebui sa fie restituite ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, acum doi ani, socrul meu a decedat in urma unui accident ... fratilaionutadrian fratilaionutadrian Buna ziua, Acum doi ani, socrul meu a decedat in urma unui accident rutier. In momentul de fata, dosarul este inca in custodia Politiei Rutiere, la stadiul ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces ira24i ira24i Buna ziua, Tatal meu a decedat in septembrie 2009 intr-un accident rutier. Avea un credit la banca, impreuna cu o asigurare in caz de deces. Am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Sunt somat de banca ca mostenitor pentru a achita creditul tatalui meu decedat chiar daca acesta avea asigurare in caz de deces in contract carlosk carlosk Buna ziua ! Tatal meu a solicitat un credit de nevoi personale pe data de 10.10.2007 aprobat pe o perioada de 36 de luni. Pana in luna octombrie 2009 ratele ... (vezi toată discuția)