Buna,
Am facut un antecontract cu un dezvoltator pentru achizitionarea unei locuite.I-am dat avans 5000 de euro. Acesta ne-a dat buget de 100 de lei /mp pentru gresie/faianta/parchet (scris si in antecontract). Noi dorim gresie in toata casa, in toate incaperile. Ieri ne-a spus ca nu putem pune gresie in toata casa , trebuie sa respectam anexa atasata in antecontract. Din ce am citit ,cand ni s-a alocat bugetul , nu a fost scris in antecontract despre faptul ca trebuie sa punem finisajele conform anexei.dar s-a oferit un buget pentru toate cele 3. De asemenea, ma pune sa platesc intregral manopera pentru gresie in cazul in care nu doresc sa imi puna cum doreste el, adica si parchet si gresie. Desi nu s-a precizat niciodata niciunde despre alte costuri aditionale pe langa avans si bineinteles, pretul casei.Citez din documentul oficial : "bugetul alocat de către promitenta-vânzătoare pentru realizarea finisajelor sus-mentionate a fost determinat de către parti, astfel:
gresie/faiantã/parchet - 100 lei/mp. , 4 usi interioare - 1.200 lei/usã, obiecte sanitare baie mare - 4.000 lei, obiecte sanitare baie micã - 3.000 lei. " Clauzele din contract suna in felul urmator :''Subscrisa societate promitenta-vânzätoare, prin administrator, declar cã sunt de acord ca in situatia in care, din motive ce imi sunt imputabile sau mã voi răzgândi si nu voi mai fi de acord cu incheierea contractului de vánzare la termenul stabilit de comun acord cu promitenta-cumpärätoare, adica cel târziu pânã la data de 30.09.2025, inclusiv, mã oblig sã restitui promitentei-cumparátoare dublul sumei / sumelor pe care le incasez."
Intrebarea mea este, in cazul in care nu este mentionat in antecontract faptul ca trebuie sa respectam anexa in ceea ce priveste finisajul, sunt obligata sa pun cum doreste domnul dezvoltator? Mai mult decat atat, pot obtine dublul sumei pentru ca nu isi respecta partea din contract?
Multumesc anticipat!