avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... In anul 2020 am obtinut venit din dobanzi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

In anul 2020 am obtinut venit din dobanzi

In anul 2020 am obtinut venit din dobanzi (am cumparat unitati de fond monetare de la o banca incepand cu anul 2007 , iar pe parcursul celor 13 ani am cumparat aceste unitati in fiecare an) cel putin egale cu 12 salarii minime brute pe tara , pentru ca am vandut aceste unitati de fond monetare ; in luna martie 2020 valoarea acestor unitati a scazut si am inregistrat o pierdere de 1000 de lei. Eu am vandut in aprilie 2020, iar in anul 2022 am depus la ANAF declaratia unica 212 - am platit impozit pe venit , nu mi s-a oprit CAS si CASS (este trecut 0 in declaratie de catre ANAF). Anul acesta am primit notificare de la ANAF sa platesc CASS pe anul 2020.
Intrebare - In anul 2020 ( in timpul pandemiei) se mai platea CASS pe venitul din dobanzi? Exista OUG care a reglementat acest lucru ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Completare declaratia unica pentru investitii Graaori Graaori Bună ziua, începând cu anul 2010 am subscris persoană fizică din contul meu bancar și contul soției unități de fond pe ram euro plus și ron ... (vezi toată discuția)
In du am trecut valori gresite voicudamian voicudamian In calitate de PFA (pensionar) in DU pentru veniturile obtinute in 2022 declaratia fiind depusa in februarie 2023 am trecut o suma eronata la rubrica ... (vezi toată discuția)
Completarea declarației unice pentru anii din urma alexgab2150 alexgab2150 Buna ziua , m-am trezit cu un plic de la Anaf precum ca figurez cu sume incasate cu titlu de ramburs in perioada 2017-2021 si trebuie sa completez declaratia ... (vezi toată discuția)