avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoana cu handicap, gradul 1, grav - S.R.L.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoana cu handicap, gradul 1, grav - S.R.L.

Sunt persoana cu handicap, gradul 1, grav, cu insotitor (fara drept de munca). As vrea sa fac parte dintr-un S.R.L. si nu stiu care este forma legala pentru nu pierde pensia minima. Cum/ce ar trebui sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 5 Mai 2025
Nu conteaza calitatea , asociat sau administrator ..legea va permite sa va infiintati un SRL.
Si sa nu pierd pensia minima (nu indemnizatia de handicap)? Asta este cel mai important aspect. Asta m-ar "durea" cel mai mult!
Pensionarii de invaliditate pot cumula pensia cu alte venituri indiferent de gradul de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Srl persoană cu handicap de grad i și pensie Elena28alexa Elena28alexa Bună seara, după ultimele reglementări din 2023, o persoană cu handicap de grad I și cu pensie, poate deține un SRL? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru o persoana de 20 de ani aly99 aly99 Am un copil in varsta de 20 ani cu handicap grav,grad 1,am facut un dosar la casa de pensie pentru a primi pensie de incapacitate de munca,am depus dosarul si ... (vezi toată discuția)