Creditorul poate alege sa puna poprire doar pe o parte din bunuri, nu este obligat sa va popreasca salariul la angajator.
Din ziua popririi aveti 15 zile sa faceti contestatie, altfel se va continua poprirea tuturor sumelor din cont. Daca pe 25.04 ati primit prima veste despre poprire, aatunci ultima zi este 14.05. Mare grija, nu depuneti in ultima zi. Incercati si sa discutati cun un avocat macar pentru o consultatie sau redactare, sa va invete ce sa cereti, sa va indrume.
Buna ziua, multumesc pentru raspunsul dvs. Eu am discutat cu un avocat, va las mai jos raspunsul dansului. In final acesta este de parere, ca suma mica datorata, nu merita contestata si nici nu prea as avea castig de cauza cu contestatia:
"Contestatie la executare se poate face. Daca doriti, pot sa va ajut in acest demers. Trebuie insa avute in vedere urmatoarele aspecte:
1. Onorariul avocatial - in mod normal asemenea proceduri ar fi in jur de (editat), la care se adaufa cheltuielile cu reprezentarea la termene. Insa, in raport de spera dvs., as lasa pana la suma de (editat) doar redactarea, fara prezentare la termenele de judecata;
2. Suma relativ mica datorata, chiar daca aveti si alte credite;
3. Sansele destul de mici de reusita - probabil cel mai important aspect: este destul de greu sa castigati complet aceasta contestatie la executare. Contractul este recent, deci prescriptia clar nu opereaza. Ne-am putea lega exclusiv de ceva “gafe” facute de domnul executor;
4. Taxa de timbru: se plateste atat pentru contestatie (max. 1.000 ron), cat si pentru suspendarea executarii (50 ron)."
Asa ca la recomandarea dansului, am zis ca renunt la contestatie... Doar ca nu stiam ca executorul poate pune poprire pe ce ii convine :(.
Intai, nu cunosc daca aveti permisiunea sa publiceti oferta de mai sus. :), discutati cu acel avocat sau luati masuri.
Apoi, nu pot aprecia problema corect, nu am date suficiente, ati ratat o singura, rata, de atunci au trecut trei luni, aveti un depozit pe care nu l-ati folosit sa platiti rata respectiva, va spun ca, nu putem aprecia. Daca v-a spus colegul situatia, eu nu am aici date suplimentare sa va ghidez, insa poprirea intregului salariu nu este legala. Nu v-am spus sa contestati datoria, ci poprirea intregului salariu, daca am inteles eu bine situatia. Nu eu sau colegul apreciem daca merita sau nu actiunea raportat la suma, pare a fi peste 10000 de lei... repet: nu am date. Iar pe acel depozit se poate pune poprire integral. Este decizia dv., puteti sa cautti alt opinie, sa discutati cu colegul, cert e ca eu am inteles aici altceva decat colegul care v-a facut oferta.
Inteleg. Multumesc pentru raspunsul dvs. Din pacate nu mai pot edita ceea ce am scris mai sus, eventual poate sa ma ajute un moderator sa stearga sumele de acolo? Este vorba de suma de 8000 lei, aceasta este datoria.