avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dacă am o poprire pe salariu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dacă am o poprire pe salariu ...

Bună ziua am o întrebare la dvs dacă am o poprire pe salariu pentru un credit de ce mi se pune o a doua poprire pe un alt cont ,este legal?
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 19:57, 17 Noiembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recuperarea sumelor se exercita prin mai multe cai: poprire 1/3 parte sau max 50% din salar blocare sume din cont. Daca salariul intra pe contul respectiv discutati cu executorul.

Zsuzsanna Lukacs a scris:

Recuperarea sumelor se exercita prin mai multe cai: poprire 1/3 parte sau max 50% din salar blocare sume din cont. Daca salariul intra pe contul respectiv discutati cu executorul.

Mulțumesc pentru ajutor nu întra pe acel cont salariu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci, ce intra in acel cont, ii poate lua pe toti
Spuneti-mi de ce ar trebui să îi ia din moment ce eu am o poprire pe salariu?Adică mie mi se oprește pentru executorul respectiv asa este legea toate conturile trebuiesc luate?

gi-jane2 a scris:

Atunci, ce intra in acel cont, ii poate lua pe toti

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai salariul este limitat la un prag cu un anume procent în cazul executãrii silite.

Alti bani din alte surse sunt popriti 100%.
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2025
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca sonya33 sonya33 buna ziua, am semnat ca fidejusor pt o societate, nestiind ce reprezinta termenul, eu eram imputernicita societatii; societatea nu si-a respectat obligatiile ... (vezi toată discuția)