avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rog SFAT ! Bună ziua. Ma aflu în următoarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rog SFAT ! Bună ziua. Ma aflu în următoarea speță: În data de 3 Februarie ...

Bună ziua. Ma aflu în următoarea speță:
În data de 3 Februarie 2025 , în urma bănuirii la locul de muncă de către colegi cum ca ar fi însărcinată, angajatorul i-a desființat CIM în mod abuziv. În data de 4 Februarie 2025, când s-a confirmat de la medicul ginecolog sarcina, am fost la locul de munca ( mai exact magazinul Profi din Slatina) pentru a instiinta angajatorul , moment în care sefa de magazin zice ca deja i-a desfăcut CIM pe motive aberante. Magazinul fiind luat în franciza de 1 săptămâna si sotia mea avand CIM pe perioada nedeterminată , semnat la ei de 1 saptamana, a invocat motivul ca are dreptul la 90 de zile perioada de proba , timp în care poate rezilia CIM fără nicio explicație. Tind sa cred ca a făcut acest lucru pentru ca soția sa nu mai beneficieze de drepturile ce-i revin pe perioada sarcinii.
Acum soția se afla acasă, la domiciliu însărcinată în luna a 4-a .
Așadar începând cu data de 3 Februarie CIM apare ca desfiintat/încetat în Revisal,
însă întrebarea mea este următoarea:
Soția are dreptul la indemnizația de creștere a copilului după ce naște, dacă anterior desființării CIM a avut vechime 4 ani ?
Cat este acestă indemnizație și când se plătește?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2025
radutzublue, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 8 Mai 2025
Care este data prezumata a nasterii?
4 Octombrie 2025

Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
septembrie 2023 - octombrie 2025 este perioada eligibila pentru CCC

In aceasta perioada trebuie ca sotia dvs sa fi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit.

Daca are minim 12 luni , atunci beneficiaza de indemnizatia CCC, chiar daca c.i.m. a incetat.
A realizat venituri minim 12 luni în aceasta perioada. Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Eram nedumerit și nesigur.
O zi frumoasa sa aveți! :)

Cornel Vasile a scris:

In aceasta perioada trebuie ca sotia dvs sa fi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit.

Daca are minim 12 luni , atunci beneficiaza de indemnizatia CCC, chiar daca c.i.m. a incetat.

Veniturile realizate minim 12 luni trebuie da fie de la același angajator ?
De unde se poate scoate evidenta acestor venituri lunare ?

Cornel Vasile a scris:

Alte discuții în legătură

Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de creștere a copilului Elena187 Elena187 Buna ziua! De curând am aflat că sunt însărcinată și doresc să aflu dacă sunt eligibilă pentru indemnizația de creștere a copilului în cazul în ... (vezi toată discuția)