avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sediu de firma la adresa mea. Se schimba impozitul pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sediu de firma la adresa mea. Se schimba impozitul pe cladire?

Sunt proprietar si am un sediu de firma la adresa mea. Pana acum am declarat ca nu am activitate acolo.
Acum vreau sa declar activitate la sediu.

Am inteles ca daca o cladire are atat spatii rezidentiale, cat si nerezidentiale, impozitul se calculeaza in functie de care depaseste 50%. Dar trebuie o delimitare clara intre spatii.

Eu folosesc doar o camera din mai multe.

1) Va rog sa-mi confirmati daca in acest caz impozitul ramane rezidential.

2) Cum se completeaza declaratia ITL 001?

3) Cum se face delimitarea spatiului? Cum dovedesc delimitarea?

Alte discuții în legătură

Garsoniera destinatie mixta vioboss2004 vioboss2004 Am sediul social in garsoniera in care locuiesc si am declarat la ONRC ca la acest sediu se desfasoara si activitatea firmei de contabilitate. Utilitatile sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt liber profesionist. trebuie sa depun formularul itl-001? Hotice Hotice Buna ziua, Sunt inregistrat la ANAF ca si liber profesionist (am obtinut de la ei certificatul de inregistrare fiscala). Mentionez ca nu sunt inregistrat si ... (vezi toată discuția)
Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)