avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Recuperare drepturi banesti de la functionari publici ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Recuperare drepturi banesti de la functionari publici contratuali

Buna ziua!
Curtea de conturi a stabilit recuperarea unor sume de bani de la salariati contractuali. Este obligatorie o procedura prealabila pentru a-i actiona in instanta? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 8 Mai 2025
Nu este nevoie de o procedura prealabila .. dar ii puteti notifica ca trebuie sa restituie suma de ... in urma controlului Curtii de Conturi.

Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – in cazul obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.

In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
multumesc! si temeiul legal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti art.254 si art.256 din Codul Muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume necuvenite datorate de salariat madalinatone madalinatone Buna ziua, Cum pot sa opresc o suma datorata de salarit in urma unei diurne platite si necuvenite? Nu vreau articole de lege copy-paste deja le cunosc. Deci ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc zilele de concediu luate? Yolostyle Yolostyle Buna ziua, Mi am luat toate zilele de concediu dupa care mi am dat demisia, si am stat in preaviz in timpul concediului. Angajatorul imi cere sa ii ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in plus ludeea ludeea Buna ziua, In cazul in care unui angajat i-au fost acordate mai multe zile de co (in ultimii 2 ani) decat prevedea cim-ul acestuia, angajatorul se poate ... (vezi toată discuția)