avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua ! Imi puteti spune, va rog, ce suma se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua ! Imi puteti spune, va rog, ce suma se percepe de catre ...

Buna ziua !
Imi puteti spune, va rog, ce suma se percepe de catre avocat, pentru reprezentarea in instanta la fiecare termen ?
Nu este un tarif fix ..acesta difera de la un avocat la altul si in plus depinde si ce se mentioneaza in contractul incheiat cu acesta.
Multumesc frumos pentru raspuns !
Sa inteleg ca aceasta suma perceputa pentru fiecare termen de catre avocat, reprezinta doar onorariul pe care il percepe si opreste avocatul ? Si nu este nici o taxa perceputa de catre judecatorie ?
Suma difera si in functie de complexitatea dosarului ?

Cornel Vasile a scris:

Nu este un tarif fix ..acesta difera de la un avocat la altul si in plus depinde si ce se mentioneaza in contractul incheiat cu acesta.

Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2025
Zero2Zero2, utilizator
Onorariul avocatului reprezinta contravaloarea muncii sale și poate fi orar(mai ales pt consultanta),fix când se stabilește o suma globala pt tot procesul și de succes când se stabilește o suma care se achita la final în cazul câștigării procesului(în cazul proceselor cu miza mare daune morale,revendicări etc)Onorariul avocatului nu are nici o legătură cu taxa de timbru care se plătește de reclamant și care acoperă parțial costurile efectuate de stat cu soluționarea procesului.In cazul deplasărilor în alte localități sau când se plătește o suma mai mica la început se practica aceasta metoda de achitare a unui onorariu la fiecare termen.Onorariul se stabilește în funcție de complexitatea cauzei,durata estimata,experienta avocatului etc.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes - tarif fix sau procent? vidoqc vidoqc Speta: Un avocat angajat cu contract percepe un onorariu fix (pentru deplasari, diverse cheltuieli, cazare etc) si un onorariu de succes in cazul recuperarii ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat burgcrist burgcrist Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos cit este un onorariu acceptabil (mediu ca si tarif) pentru aparare intr-un proces penal? Am inteles ca se negociaza ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat in procesul penal rupa rupa care este onorariul maxim , solicitat de catre un avocat , care reprezinta un inculpat in instanta de fond ? va rog ( nu stiu daca m-am facut înteles ) (vezi toată discuția)