avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

onorariu avocat

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog frumos cit este un onorariu acceptabil (mediu ca si tarif) pentru aparare intr-un proces penal? Am inteles ca se negociaza pe 4 etape:
1 -urmarire penala si parchet (daca se ia masura arestarii am inteles ca onorariul creste substantial)
2-tribunal
3-apel
4-recurs

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 00:54, 3 Aprilie 2010
un tarif/pret, sau alt sinonim pentru activitatea avocatului nu exista. fiecare parte, justitiabil negociaza cu avocatul un anumit onorariu... sint avocati si avocati si ... onorarii si onorarii. actionati in functie de cauza si interes. succes!
Avocatul propune tariful , in functie de cat de complicat este cazul, iar justitiabilul poate sa aprecieze daca doreste sau nu sa incheie contractul de asistenta judiciara.
Ma indoiesc ca veti primi un raspuns cuantificat intr-o suma asa cum solicitati dvs.
Avocatul stabileste onorariul in functie de mai multe criterii-complexitatea cauzei, timpul necesar studierii acesteia si pregatirii apararii, durata cauzei, posibilitatile financiare ale clientului si acestea sunt doare cateva dintre ele.
De asemenea la stabilirea onorariului avocatul are in vedere si suma neta cu care acesta ramane dupa achitarea urmatoarelor obligatii :10 % din onorariu CAS, 16,5% impozit, 5,5 % CASS plus cota de barou lunara.
Trebuie sa mai stiti ca onorariul nu se achita global pentru cele 4 faze procesuale, ci pentru fiecare in parte, fiind necesar a fi incheiat un contract de asistenta juridica pentru fiecare dintre acestea.;)
Am inteles ca nu exista inca o bursa transparenta, insa intrebarea mea nu era legata de fiscalitatea aferenta profesiei liberale de avocat sau de alte cheltuieli lunare pe care le presupune.
Intr-adevar am primit raspunsuri mai mult de politicieni.
Poate ar trebui sa reformulez cam cit ar fi tariful pe ora? si aici nu ma refer la renumitele case de avocatura multinationale sau locale (bineinteles ca in fctie de multe variabile care, pot fi si peste 100 ca de ex. citi ani de experienta are avocatul, cite alte procese cistigate, ce venituri a avut in ultimul an, care este oferta si cererea de pe piata, ce presupune fapta, ce venituri are beneficiarul, daca a mai avut alte procese, daca are cazier, daca are circumstante atenuante sau agravante si incet, incet cred ca putem trece de 100)
Probabil ca in functie de numarul de ore onorariul scade, ma gindesc.
Nu incerc sa intru in conflict cu cineva anume dar incercam macar sa-mi fac o idee.
Multumesc,
Nu cred ca vreun avocat incheie contractul de asistenta juridica cu ora....
Nici macar nu ati zis despre ce infractiune este vorba....si de circumstantele personale ale faptuitorului (invinuitului, inculpatului)....
Aceste discutii si onorarii difera de la caz la caz....

Alte discuții în legătură

Reprezentare politie adi_amariei adi_amariei Buna ziua, as avea nevoie maine de asistenta pentru sustinerea unei declaratii la Inspectoratul judetean de politie Ilfov, cu sediul in Bucuresti, in privinta ... (vezi toată discuția)
Intrebare pentru avocati-dosar penal dia2120 dia2120 am o mare nedumerire. care poate fi cel mai mare onorariu pe care un avocat il poate solicita intr-un dosar penal -acuzatie talharie? cu respect (vezi toată discuția)
Onorariu avocat in procesul penal rupa rupa care este onorariul maxim , solicitat de catre un avocat , care reprezinta un inculpat in instanta de fond ? va rog ( nu stiu daca m-am facut înteles ) (vezi toată discuția)