avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum devin avocat ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum devin avocat ?

Bună, eu am terminat Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța, cu programul de studii: Administrație publică. Întrebarea mea este: dacă nu am licență în drept, dar am terminat această facultate și mai departe mă înscriu la master pe drept, pot intra în barou să devin avocat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2025
Jannin.gheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 10 Mai 2025
Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat
art. 12
(1) Poate fi membru al unui barou din România cel care îndeplinește următoarele condiții:
a) are exercițiul drepturilor civile și politice;
b) este licențiat al unei facultăți de drept cu durata stabilită de lege;
c) nu se găsește în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de prezenta lege;
d) este apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea profesiei.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesie in domeniul juridic Sebastian01 Sebastian01 Salut!Daca sunt la alta facultate,si imi iau licenta in sociologie sau psihologie,apoi fac un master in domeniul dreptului,pot ajunge ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot fi consilier juridic sau avocat dacă nu am ... DARRA74 DARRA74 Bună ziua, pot fii consilier juridic sau avocat ,dacă nu am masterul.Am terminat facultatea de drept în 2024,durata studiilor fiind de 4 ani. Pentru cei 4 ... (vezi toată discuția)
Fara facultatea de drept mai poti deveni avocat? hopeless1 hopeless1 eu una zic ca nu dar poate nu am eu dreptate. am auzit fara sa vreau acest lucru. deci...domnilor avocat intrebarea mea este: daca nu ai facultatea de drept ... (vezi toată discuția)