avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Cand tatal nostru a decedat, la succesiue eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Cand tatal nostru a decedat, la succesiue eu am renuntat ...

Buna ziua
Cand tatal nostru a decedat, la succesiue eu am renuntat in favoarea mamei si a surorii mele.. Recent, si mama a decedat si intrebarea este: Care sunt "drepturile " mele la succesiune in aceasta noua situatie.? Mai am vreun drept acum?
Va multumrsc.
Cel mai recent răspuns: bubuc , utilizator 17:04, 14 Mai 2025
Ați renunțat la moștenirea tatălui.
Acum se discută moștenirea altei persoane decedate (a mamei).
Aveți si cu privire la succesiunea mamei același drept de opțiune = Sunteți liberă să acceptați ori să renunțați la moștenirea mamei. Dacă acceptați, veți împărți cu sora dvs. jumătate din ceea ce avea mama dvs. în clipa decesului ei. (dacă mai avea ...)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2025
romascanu, moderator
va multumesc. Rapid si eficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire, succesiune, renunțare succesiune! . Alina Palade Alina Palade Bună ziua, situația sta în felul următor :tatăl meu este decedat, noi suntem doua surori și mama în viață dar ea este cu Avc și este în grija mea, ... (vezi toată discuția)
Mostenire simina_28 simina_28 Buna seara. Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)