avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis categoria b cu acel cod 78 sau cum ii spun ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis categoria b cu acel cod 78 sau cum ii spun altii permis ...

Permis categoria b cu acel cod 78 sau cum ii spun altii permis cutie automata
Unii spun ca e permis sa conduci si manuala, altii spun ca nu..uitati ce spun cei de la drpciv
[ link extern ]
Deci pe scurt se poate
Cel mai recent răspuns: TheDevil , utilizator 14:39, 14 Mai 2025
Se poate dupa ce absolvi acel curs.

latka a scris:

Se poate dupa ce absolvi acel curs.

Eu m-am referit ca se poate si fara acel curs, uita-te in poza de mai sus
Da, nu te sanctioneaza politia, dar acel curs te scapa de riscul accidentelor. Eu trec frecvent de pe o masina automata pe una care are cutie manuala, de ceva ani si tot mai am uneori reflexe (daca sunt mai obosit) ce ramin de la un mod la celalalt. Deocamdata nu am facut accident, dar exista acest risc. Am facut scoala pe cutie manuala.
Fiecare poate face ce-l duce capul.

latka a scris:

Da, nu te sanctioneaza politia, dar acel curs te scapa de riscul accidentelor. Eu trec frecvent de pe o masina automata pe una care are cutie manuala, de ceva ani si tot mai am uneori reflexe (daca sunt mai obosit) ce ramin de la un mod la celalalt. Deocamdata nu am facut accident, dar exista acest risc. Am facut scoala pe cutie manuala.
Fiecare poate face ce-l duce capul.

Pai ..eu conduc manuala de 2 ani si aici nu ma refer ca vai sunt cel mai mare sofer, nu am facut cursurile la vreo scoala autorizata, pur si simplu am invatat ..
In topic m-am referit doar legal ca nu sunt probleme…
Si va deranjeaza ca pomenesc despre riscuri ? Politia nu sanctioneaza pentru ca cineva a uitat sa coreleze cele doua norme legale, nu ca nu ar fi vrut, nu e prima data, sunt lucruri si mai aiurea.

Alte discuții în legătură

Bună ziua , vin și eu cu o întrebare: pot conduce mașina ... Ionuț44484 Ionuț44484 Bună ziua , vin și eu cu o întrebare: Pot conduce mașina manuala, dacă eu am susținut examenul ( traseul ) pe mașină cu cutie automată. (vezi toată discuția)
Pot conduce o masina de categoria b daca am obtinut permisul in urma examinarii pe masina cu cutie automata? Nedelea Maria Nedelea Maria Daca am facut scoala de soferi pe o masina cu schimbator de viteza si am dat prima examinare pe aceeasi masina dar am picat , dar in schimb la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pe cutie automată Stefan4678 Stefan4678 Dacă am luat permisul de conducere pe cutie automată, voi putea conduce pe cutie manuală? Și dacă nu, ce ar trebui să fac în mod concret? (vezi toată discuția)