avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa-mi spuneti daca valoarea tichetelor de masa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa-mi spuneti daca valoarea tichetelor de masa intra la ...

Va rog sa-mi spuneti daca valoarea tichetelor de masa intra la calculul pensiei de intretinere minori. Va rog si un link catre legea care reglementeaza situatia. Multumesc.
Nu există art de lege pentru fiecare întrebare care și-o pune orice cetățean când la un moment dat devine justițiabil.
Legea prevede expresiv termenul de "VENIT" lunar NET, din care în fiuncție de nr copiilor stabilește un procent din venitul total NET salarial, sau din pensie pentru pensionar.

Referitor strict la bonurile de masă, nu există încă o lege specială, prin care să fie scutite de la luarea în calcul la stabilirea pensiei de întreținere.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2025
Dapix, utilizator
Inteleg. Mai am o intrebare: daca angajatorul ofera ca beneficiu asigurare medicala privata in valoare de aprox 180 Ron/ luna (care se vede la Anaf, dar nu angajatul ii primeste efectiv), angajatul trebuie sa plateasca pensie alimentara si din aceasta suma? Procentul e stabilit la 1/3 din venitul net. Multumesc.
Din asigurarea privata de sanatate platita de angajator, nu se plateste procent pentru nici un fel de obligatii.
Pensia de intretinere se raporteaza la venitul lunar net.
Dapix, utilizator
Ei, supriza...Azi a spus Executorul judecatoresc ca se plateste procent si din asigurarea privata de sanatate, deoarece este un beneficiu si este raportat la ANAF.
Ina2025, utilizator
Debitorul poate face contestatie la executare, daca considera ca i se popreste din venitul net salarial, mai mult decat prevede art 729 Cod procedura civila.

Potrivit legislației în vigoare, asigurarea privată de sănătate este deductibilă în limita a 400 de euro/an la calculul impozitului pe venitul din salarii și al contribuțiilor sociale obligatorii pentru persoana asigurată.
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu inclusiv tichete roxana69 roxana69 Am o intrebare : Daca tichetele de masa sunt considerate venituri salariale (cf. Codului Fiscal -art.76) atunci valoarea lor poate fi supusa popririi? Codul ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete cadou neghina94 neghina94 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu impozitarea tichetelor cadou. Multinationala la care lucrez a oferit angajatilor in luna aprilie(cadou de ... (vezi toată discuția)