avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa-mi spuneti daca valoarea tichetelor de masa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa-mi spuneti daca valoarea tichetelor de masa intra la ...

Va rog sa-mi spuneti daca valoarea tichetelor de masa intra la calculul pensiei de intretinere minori. Va rog si un link catre legea care reglementeaza situatia. Multumesc.
Discutabil. Daca un copil are o problem medicala, sta pe hol si asteapta la stat, insa daca parintele are o problema medicala, in baza faptului ca munceste la un angajator care ofera beneficii, e tratat mai bine.
De fapt, un beneficiu este si bonul de masa, tichetul de vacanta etc. Sunt beneficii asimilate salariului si, da, in caz ca unui salariu mic adaugam multe beneficii, standardul de viata poate creste semnificativ. Toate sunt obtinute din munca.

Totusi, in situatia ca nu avem convingerea ca ne merita copilul înca 40 de lei pe lună cât ar fi parte din asigurarea de sanatate, ne putem adresa instantei de judecata. Pana la decizia unei instante nu se poate da un verdict.
Eu tind sa fiu de acord cu executorul, insa particularitatile pot face diferenta si, in anumite cazuri, se poate considera ca nu este in beneficiul copilului plata acelei sume in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu inclusiv tichete roxana69 roxana69 Am o intrebare : Daca tichetele de masa sunt considerate venituri salariale (cf. Codului Fiscal -art.76) atunci valoarea lor poate fi supusa popririi? Codul ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete cadou neghina94 neghina94 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu impozitarea tichetelor cadou. Multinationala la care lucrez a oferit angajatilor in luna aprilie(cadou de ... (vezi toată discuția)