avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Extra Abonamente pentru instalatii/ servicii de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Extra Abonamente pentru instalatii/ servicii de gaz

Buna ziua,

Am o intrebare legata tot de verificarea la gaz, insa din alta sfera. Am primit azi echipa eOn de verificari gaze, despre care proprietara mi-a spus ca nu trebuie platita intrucat face parte din abonamentul lunar (pe care ea l-a facut si mi-a spus ca il plateste), de care am aflat azi de la domnul care facea revizia ca este platit si pus pe factura de gaz, insemnand ca eu l-am platit in ultimii 4 ani si jumatate. I-am scris proprietarei despre acest lucru, intrucat s-au adunat aproape cat o chirie pe o luna si mi-a raspuns indignata ca este datoria mea sa platesc abonamentul de interventii gaze, ca doar eu stau in locuinta.

Acum sa va intreb: inteleg ca eu stau, insa eu nu am fost intrebata daca vreau sa se faca un astfel de abonament si cu siguranta nu sa il platesc eu, daca eram spuneam ca nu doresc acest lucru. Doamna cand l-a facut, a spus ca il plateste ea, nici nu m-am gandit vreo clipa ca mi-l va imputa mie.
Ce este de facut acum, in ceasul al 12-lea, cand femeia refuza sa isi recunoasca obligatia si decizia de a-l incheia? este facut pe numele ei bineinteles.. si nu, acest lucru nu apare in contract..

Factura la apa a venit cu -800 lei. Daca va fi sa plec luna viitoare, sa zicem, ar trebui sa imi plateasca atat garantia cat si diferenta de bani ce rezulta din toate facturile, corect? Ea spune ca va trebui sa mai vedem, insa eu am facut reparatii in locuinta de care ea nici nu stie, doar fiindca am vrut sa fie o casa frumoasa (am reparat peretii, chituit, dat cu lavabil etc). De unele din ele i-am spus dar nu i-am cerut banii. Stau de 6 ani aici si am vrut sa am un loc decent unde sta, nu am vrut sa ma cert cu ea pentru orice, insa de data asta simt ca e prea mult. Am participat si la fond de rulment si la tot ce tine de bloc, chit ca eu plec in curand si tot ea va beneficia de tot ce va ramane dupa mine.

De asemenea, nu ar dori sa imi retuneze nici garantia la final de perioada, ar urma sa plec in cateva luni (inca nu am decis daca definitiv sau pentru perioada cat vrea sa renoveze apartamentul), ba mai mult, ar dori sa il renoveze pe banii mei (adica sa plec pentru cateva luni cat il renoveaza iar eu sa continui sa ii platesc chirie pe aceasta perioada). Are rost sa angajez un avocat?

Va multumesc anticipat pentru rabdare si raspuns, o zi frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2025
kalima, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietarul îmi cere bani pentru facturi cu consumul estimat al gazului și curentului, deși indecșii de când m-am mutat arată că nu am consumat atât. cum calculez ce am de plătit? luizaradu luizaradu Bună ziua. M-am mutat cu chirie pe data de 21 august 2019. Din ziua in care efectiv am locuit la adresa respectiva, am făcut fotografii la contoarele de la ... (vezi toată discuția)
Neplata factura internet provider dani1989 dani1989 Buna ziua! Stau in chirie fara nici un act, mentionez ca proprietara are doar o copie de buletin de la mine. Acum 3 ani cand m-am mutat am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de distributie de gaz maryag maryag buna ziua,am o problema cu facturile trimise de firma de gaz.am grija de proprietatea cuiva adica mai trec pe acolo periodic pentru a achita facturile de la ... (vezi toată discuția)