Inselaciune la succesiune/
Buna ziua,
As dori sa prezint urmatoarea speta:
Sotul bolnav DIN 2014 a fost diagnosticat de o boala psihica, atestata in strainatate unde locuim in prezent. Boala care Nu ii afecteaza dreptul de a conduce un autoturism.
La moartea tatalui lui in anul 2019 a fost chemat doar el de sora lui in Romania.
Ulterior (2021) am aflat ca din motive necunoscute sotul meu a renuntat la mostenire ( Mama lui este moartea din 1989). Mostenirea consta din conturi bancare cu valori substantiale, un apartament in Galati cat si terenuri in Braila, date in arenda. Socrul meu i- a cumparat cumnatei mele pe durata vietii lui un apartament in Bucuresti, pe numele ei. Nou ni s- a spus ca locuinta din Galati v- a fi a noastra, din acest motiv am investit cel putin 15.000 Euro in el. In 2021 sotul meu a plecat in Bucuresti sa discutie cu sora lui si la plecare de acolo a avut un accident grav, de pe urma caruia a fost incadrat cu handicap grav. Am banuiala grava, ca la plecarea din casa sorei, sotul meu a primit 2 somnifere, ca acestea lipseau din medicamentatia lui, care abia o ridicase si aceasta a fost cauza accidentului. EU sunt desemnata de institutii din strainatate sa il reprezint legal si as dori sa extind si in Romania acest drept. Spuneti Mi , ca rog daca Pot face ceva, sa ii recuperez mostenirea si daca da, Ma puteti reprezenta. Multumesc
Nu puteti face nimic din cel puțin 2 motive, nu puteți dovedi ca a fost vb de o viviere de consimtamant, plus ca eu cred ca a declarat ca e străin de mostenire, iar al doilea motiv e ca vreți sa actionati mult prea târziu fata de data când ati aflat.
Daca ati fi actionat din vreme, măcar v-ati fi recuperat investiția.
Preluare datorii
anicka
Buna ziua,
Am urmatoarea problema: Sora mea si cu mine am mostenit un apartament dupa moartea abilor parinti.Deocamdata nu am deschis succesiunea pentru ca eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire
daniel3645
Va salut , am nevoie de consultanta. Mama mea a intocmit un act de intretinere cu obligatia de a o ingriji si intretine sub toate aspectele pana la decesul ei. ... (vezi toată discuția)