avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost implicat intr un accident acum 3 zile, nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost implicat intr un accident acum 3 zile, nu am putut acorda ...

Am fost implicat intr un accident acum 3 zile, nu am putut acorda prioritate deoarece erau masini parcate pe colt chiar si pe trecerea pentru pietoni pe o straduta. Am iesit cu botul masini cat am putut de mult pana am intrat in alt autovehicul cu o viteza de 15-20km, pe drumul prioritar circula o masina cu 45-50km pe un drum cu limita de 30km confirmand chiar soferu la fata locului unde se afla si camere. Am ramas fara permis 30 de zile pentru ca soferul implicat in accident a cerut o suma enorma de bani. Ce pot face pentru a primi daune morale in acest caz.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:52, 22 Mai 2025
Sa obțineți daune de la cine?Și la ce fel de daune va gândiți dvs?În primul.rand ar trebui anulat pv de contravenție încheiat care retine culpa dvs (greu de crezut dar puteți.incerca)Doar ulterior se poate pune problema unei acțiuni prin care celalalt conducător auto/asigurătorul RCA al acestuia sa va achite valoarea pagubelor produse autoturismului dvs.I
Nu ati ramas fara permis din motivul respectiv, poate sa ceara si 1 miliard de euro, nu se impresioneaza politia, e o chestie ce tine de asigurari. Daunele materiale le puteti obtine doar daca va indreptati impotriva vinovatilor de faptul ca nu aveati vizibiltate. E un proces greu, va trebuie avocat foarte bun. Daune morale ? nu cred.

Marius2394 a scris:

Am ramas fara permis 30 de zile pentru ca soferul implicat in accident a cerut o suma enorma de bani. Ce pot face pentru a primi daune morale in acest caz.

Daune materiale exact, imi cer scuze de confuzie. Exista o posibilitate sa imi iau permisu inapoi deoarece depind de el muncesc ca si sofer.
Da, contestați în cele 15 zile de la data incheierii PV. Va luați permisul înapoi conform art. 118 din OUG 195/2002. Faceti și apel și o puteți duce asa cam un an, poate mai mult. După decizia din apel sunteți obligat sa predați permisul în termenul și condițiile explicate la același articol.

latka a scris:

Da, contestați în cele 15 zile de la data incheierii PV. Va luați permisul înapoi conform art. 118 din OUG 195/2002. Faceti și apel și o puteți duce asa cam un an, poate mai mult. După decizia din apel sunteți obligat sa predați permisul în termenul și condițiile explicate la același articol.

Unde se poate face contestatia respectiva si apel?

Alte discuții în legătură

O masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele violenta ... aidu aidu o masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele violenta impotriva animalelor Legea nr. 205/2004. Intentia indirecta fiind vadita de lipsa oricarei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala Gabeee Gabeee Buna ziua, acum o luna am avut un accident rutier cu un motociclist care venea cu viteza foarte mare pe un drum limitat 30km/h cu 2 sensuri, eu iesind din ... (vezi toată discuția)