avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am primit decizia de pensionare la limită de vârstă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am primit decizia de pensionare la limită de vârstă în data ...

Am primit decizia de pensionare la limită de vârstă în data de 7.05.2025. Până în prezent am lucrat. Când trebuie angajatorul să-mi desfacă contractul de muncă?
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:16, 23 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul muncii:
Articolul 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c)
...la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;.....
Mulțumesc! Cine trebuie să comunice decizia de pensionare, angajatul sau Casa de pensii?
acest răspuns util
Legea 360/2023
Articolul 93
(6) Decizia casei teritoriale de pensii se comunică titularului sau reprezentantului legal, după caz, care a solicitat pensionarea, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau în format electronic, în termen de 10 zile de la data emiterii, ori personal, la sediul instituției emitente.
(7) În termenul prevăzut la alin. (6), casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele și prenumele persoanei, codul numeric personal, tipul deciziei de pensionare, precum și data emiterii acesteia.
Vedeți că multe firme au prevăzut în ROF / RI un termen de 3 sau 5 zile lucrătoare in care salariatul are obligația să anunțe existența unei decizii de pensionare!
acest răspuns util
Casa de Pensii comunica salariatului .decizia, acesta o va comunica angajatorului... dar , in speta, este munca la negru, situatie sanctionata contraventional de catre ITM.

Alte discuții în legătură

Desfacere cim papacostas papacostas Emitere decizie de pensionare Am depus în data de 20 August la casa de pensii sector 1 dosar de pensie pentru reducerea varstei standard de pensionare. La ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare este trimisa si angajatorului sau i se ... ceraselacera ceraselacera Decizia de pensionare este trimisa si angajatorului sau i se trimite doar o notificare? Va rog puteti sa-mi mentionati legea si articolul? Cuantumul pensiei ... (vezi toată discuția)
As dori sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete: avand ... mmarianne mmarianne As dori sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete: Avand in vedere art. 56 lit c din Codul Muncii - CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de ... (vezi toată discuția)