Buna ziua! Am lucarat 3 ani . Sunt in concediu de creștere copil si iau indemnizație de 3 ani. Am aflat ca are hadicap de la nastere si in urma certificatului am prelungit pana la 2 ani apoi am facut prelungire de la 3 la 7 ani. Problema este ca ne expira certificatul pe data de 5.04.2025, pe data de 2.04.2025 am avut comisia iar certificatul a fost eliberat cu data de 10.04.2025. Pe data de 11.04 am luat acordul de la DGASPC si l-am dus la primarie. Certificatul aparea doar la primarie, eu nu am avut documentul, eu am primit documentul abia in data de 14 apoi au venit zilele libere de la stat si nu am apucat sa duc documentul la locul de muncă. Contabila de la locul de muncă spune ca este posibil sa avem probleme deoarce sunt multe zile in care ele nu ai avut documentul si este diferența de zile intre cele 2 certificate. Vreau sa stiu daca poate păți ceva angajatorul? In certificatul de handicap este trecută si data comisiei
Fiind indemnizație de la 3 la 7 ani doamnele spun ca trebuie sa fie continuitate între cele 2 certificate de handicap. Dna contabila a spus ca angajatorul risca amenda pt ca eu nu am fost la muncă in zilele dintre certificate. Adik de pe data de 5 cand expira primul certificata pana pe data de 10. Eu am dat certificatul la angajator imediat după zilele libere de Paste, adică în jurul datei de 24.04. A mai menționat ca trebuia sa fiu la munca și în aceea perioadă pentru ca și ele tot atunci au depus documentul .
Dna contabila va induce in eroare ..nu exista asa ceva mentionat in lege : angajatorul risca amenda pt ca eu nu am fost la muncă in zilele dintre certificate.