avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am lucrat 3 ani . Sunt in concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am lucrat 3 ani . Sunt in concediu de creștere copil ...

Buna ziua! Am lucarat 3 ani . Sunt in concediu de creștere copil si iau indemnizație de 3 ani. Am aflat ca are hadicap de la nastere si in urma certificatului am prelungit pana la 2 ani apoi am facut prelungire de la 3 la 7 ani. Problema este ca ne expira certificatul pe data de 5.04.2025, pe data de 2.04.2025 am avut comisia iar certificatul a fost eliberat cu data de 10.04.2025. Pe data de 11.04 am luat acordul de la DGASPC si l-am dus la primarie. Certificatul aparea doar la primarie, eu nu am avut documentul, eu am primit documentul abia in data de 14 apoi au venit zilele libere de la stat si nu am apucat sa duc documentul la locul de muncă. Contabila de la locul de muncă spune ca este posibil sa avem probleme deoarce sunt multe zile in care ele nu ai avut documentul si este diferența de zile intre cele 2 certificate. Vreau sa stiu daca poate păți ceva angajatorul? In certificatul de handicap este trecută si data comisiei
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 24 Mai 2025
Probleme in ce sens?
Angajatorul va putea fi amendat pt ca eu nu am continuitate desi doamnele de la DGASPC au spus ca îmi vor acorda continuitate
Continuitate pentru ce ? Si de ce sa fie amendat angajatorul ?
Fiind indemnizație de la 3 la 7 ani doamnele spun ca trebuie sa fie continuitate între cele 2 certificate de handicap. Dna contabila a spus ca angajatorul risca amenda pt ca eu nu am fost la muncă in zilele dintre certificate. Adik de pe data de 5 cand expira primul certificata pana pe data de 10. Eu am dat certificatul la angajator imediat după zilele libere de Paste, adică în jurul datei de 24.04. A mai menționat ca trebuia sa fiu la munca și în aceea perioadă pentru ca și ele tot atunci au depus documentul .
Dna contabila va induce in eroare ..nu exista asa ceva mentionat in lege : angajatorul risca amenda pt ca eu nu am fost la muncă in zilele dintre certificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare certificat handicap copil cretu01 cretu01 Buna seara! Ma aflu in concediul de crestere a copilului cu handicap de la 2 la 3 ani, adica din luna iunie 2014. Copilul meu detine un certificat de ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat copil cu handicap mediu irinacirjaleanu irinacirjaleanu Certificat de handicap pentru prelungire indemnizatie copil din somaj pana la 3 ani. sunt intr-o situatie destul de dificila si as dori suport de la cei care ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - dupa depunerea cereri la primarie pt persoane cu disabilitati O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Am un copil in cadrat in gradul I de handicap, prin urmare am dreptul la rovinieta gratuita. Mi sa expirat certificatul vechi in 01.07.18 - in ... (vezi toată discuția)