Sunt in pom, si pomul e in aer. Dupe ce mama a decedat am zis, ca schimbam acoperisul la casa ei. Anul trevut prin august am incercat, dar nu am gasit executant. In primavara acestiu am, zic la sotia, sa incerc eu sa caut o firma, care se angajeaza sa repare acoperisul, Cine stie pe cand ma va programa. Am gasit o firma pe Facebook. Sun numarul afisat si mi si raspunde cineva. I spun despre ce este vorba, A zis, ca are in apropiere o echipa si maine dimineata sunt la mine. Bucurie mare. Ziua urmatoare au si venit, si au inceput sa arunce tiglele vechi. Mi au spus de ce e nevoie, care cat costa, si am dat 25.000. Dupa aceea am mai dat pentru jgheab, pentru intarituri etc. Ne am inteles, ca ce ramnane, o sa scadem si dupa calcul, daca iese ca eu sunt dator mai dau eu, daca iese ca am dat eu mai mult, i-mi da ei banii inapoi. Au terminat in cateva zile si au plecat. Intretimp am gasit cateva deficiente nu majore, i am spus si mi tot promite ca vin sa repare ce mai e de reparat si rezolvan si cu banii. De atunci nu i am vazut. Nu am niciun contract de la ei, nu am nici o chitanta pentru banii ce am dat. Am 3 factuti in valoare de 45.000 in loc de 60.000. Le telefon nu mai raspund, eu sunt aici cu sute de tigle, pentru care cu manopera am platit 170 de lei pe metru ptrat, mai am folie, jgheaburi, etc. Ce pot face, unde sa ma adresez?
CHKa
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Retelele astea de socializare fac mult mai mult rau decat bine , iata inca o dovada ( daca mai era nevoie ) … Ati avut curiozitatea sa verificati daca macar exista aceasta firma ? ca , la telefon , putea raspunde oricine , inclusiv eu ( care nu am nici o firma , nici de constructii , nici de alt fel ) … E o teapa clasica , functioneaza de ani de zile . De obicei , decoperteaza casa si modifica ( substantial ) pretul , si , daca refuzi , te lasa asa , sa-ti intre apa de ploaie prin tavane . Si - ce sa faci ? dai banii … Doar ca dvs. spuneti ca au terminat in cateva zile . Atunci , daca au facut lucrarea , de unde “ sute de tigle … folie , jgheaburi ? Normal este sa dai banii pentru materiale , si atat … Dupa ce le aduc , stabilesti sume de platit pe etape , pe masura ce lucrarea inainteaza , ultima se plateste la terminarea lucrarii .
Sutele de tigle si folia si jgheabul sunt din cauza ca el a supraevaluat suprafata. Ceea ce stiam amandoi. Spunea ca e mai bine sa ramne, decat sa lipseasca 10-20-50 de bucati. Dar ma asigurat, ca ce ramane scadem din pret valoarea. In schimb nu am primit raspuns la intrebarea mea. Ce pot face ? Protectia consumator? Politie? Judecatorie? CE SA FAC ?
ibn
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Sper ca spre binele dumneavoastra v-ati lecuit ca fb sa va calauzeasca viata. Si pe la noi prin oras umbla niste echipe ce se adreseaza mai ales batranilor ca sa poata sa-i zapaceasca mai usor. In timp ce dezvelesc casa omului, seful creste pretul. Cine pica in plasa e jupuit ca lumea, si nici lucrarea nu e buna. Ce puteti face? Daca aveti vreun element de identificare a lor ii puteti da in judecata, sau la ANPC, sau politie. Daca nu aveti nici un element de identificare puteti trece suma la pierderi planificate. Succes!
Dacă nu aveți niciun element de identificare puteți face o plângere penală pentru înșelăciune, motivând că v-au exagerat lucrările ca să vă umfle mai mulți bani decât ar fi trebuit să coste.