avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan cu fire de curent de tensiune medie - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan cu fire de curent de tensiune medie - Exista posibilitatea ...

Teren intravilan cu fire de curent de tensiune medie
Exista posibilitatea de a putea construi ceva pe acel teren?
În certificatul de urbanism scos de la primărie nu îmi interzice nimeni nimic nici nu este specificat ca traversează acolo o linie de 20 kv însă în avizul de la enel de amplasament mi se zice ca este nefavorabil. Ce as putea face în cazul acesta? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:25, 29 Mai 2025
puteti face cerere la enel sa mute firele, dar o vor face pe cheltuiala dvs
In certificatul de urbanism distribuitorul de energie trebuie să fi avut un punct de vedere. In ce scop l-ați cerut?
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
adriandimitriu, utilizator
Am cumpărat terenul și am scos certificatul de urbanism pt a face actele de proiect pt casa iar în certificat nu este specificat nimic despre firele alea de curent iar când am scos avizul de la enel mi l au dat nefavorabil. Spunându-mi ca " ce ? Puteți ridica casa doar ca nu va tragem curent" iar la urbanism defapt nu ... ca ei vor aviz favorabil la dosar. Eu acum pe cine sa trag la răspundere? Ca din toată ecuația deduc ca primaria este cea vinovata ca nu știe ce are pe terenurile orașului.

adriandimitriu a scris:

In certificatul de urbanism distribuitorul de energie trebuie să fi avut un punct de vedere. In ce scop l-ați cerut?

Am înțeles și treaba asta... dar cui ii convine acest aspect? Sa dau bani și pt vecini...

romibaro a scris:

puteti face cerere la enel sa mute firele, dar o vor face pe cheltuiala dvs

Am înțeles că distribuitorul de energie v-a dat aviz negativ. Acest aviz n-a făcut parte din anexele CU?

Alte discuții în legătură

Enel are stalpi de inalta tensiune pe terenul meu- pot construi ? teo_dor teo_dor Doresc sa ridic o casa pe un teren al socrului meu, dar pe care sunt amplasati stalpi de inalta tensiune. Cu putin timp in urma s-a facut cadastrul si ... (vezi toată discuția)
Distanta fata de linia de 20kv - constructie casa Madib84 Madib84 de cateva zile tot caut care ar fi distanta fata de linia de tensiune medie la care se poate construi. am gasit asta : Art. 137. Lăţimile normate ale ... (vezi toată discuția)
Teren sub linii transport energie electrică, reglementări construcție laurentiuu laurentiuu Doresc sa cumpar un teren deasupra caruia trec linii de curent.Nu sunt stalpi inalti (inalta tensiune) ci stalpi obisnuiti dar cu transformatoare pe ei ( cred ... (vezi toată discuția)