avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Din cauza greselilor repetate de contabilitate firma ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Din cauza greselilor repetate de contabilitate firma acumuleaza datorii mari la ANAF

Ce se poate face in cazul in care din cauza greselilor repetate de contabilitate firma acumuleaza datorii mari la ANAF?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 23:20, 27 Mai 2025
Cred că ar ajuta să spuneți mai concret ce greșeli de contabilitate.

În principiu dacă se acumulează datorii care:
1. sunt stabilite greșit cereți anularea deciziei de impunere;
2. sunt stabilite corect:
2.1. le plătiți;
2.2. nu aveți disponibil suficient, suma e mai mare de 50.000 lei cereți intrarea în insolvență. Nu e o opțiune, e o obligație.

Codul penal:
Art. 240: Bancruta simplă
(1) Neintroducerea sau introducerea tardivă, de către debitorul persoană fizică ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii insolvenţei, într-un termen care depăşeşte cu mai mult de 6 luni termenul prevăzut de lege de la apariţia stării de insolvenţă, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Sper să vă fie de folos informațiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! persoana juridica poate renunta la procedura de insolventa? ... alixandru alixandru Buna ziua! Persoana jutidica, poate renunta la procedura de insolventa? Si ce implicatii sunt? Multumesc! (vezi toată discuția)
Insolvența srl madalina8392 madalina8392 Dacă datoriile unei societăți sunt de aproximativ €8000, la care se adaugă creditarea nerecuperată din partea administratorului (peste €20000), se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, ... Cristina 180596 Cristina 180596 Buna ziua. Firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, iar datoriile nu pot fi plătite datorită problemelor financiare. Pot bagă firma in ... (vezi toată discuția)