avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescrierea si timpul rezonabil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescrierea si timpul rezonabil

Bună ziua!

În 2016 luna iunie am primit o sentință de 2 ani cu suspendare, perioada de probațiune fiind de 3 ani pentru trafic de droguri de risc. În perioada de probațiune, în 2018 luna februarie s-a deschis o nouă cauză ca inculpat fiind prins pentru traficul a 10 grame de cannabis. Până în 2021 n-am primit nici o scrisoare, citație etc. de la parchet. Atunci am primit o invitație de la ei. Nu a trebuit să dau nici o declarație oficială atunci, iarăși a trecut un an și în 2022 luna septembrie am fost trimis în judecată. Foarte recent curtea de apel a dat loc noii sentințe de 2 ani stabilit de către tribunal. Așadar unit am primit 4 ani de închisoare.
Întrebările mele ar fi, dacă se poate apela la nerespectarea timpului rezonabil (nu se poate vorbi de complexitatea cauzei) și cum se procedează. Iar cealaltă întrebare dacă executabilitatea primei sentințe nu se prescrie pe baza legii, celălalt dosar nu a fost redeschis și au trecut mai mult de 9 ani de la primirea primei sentințe.

Mulțumesc de ajutor.

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri de risc metrix87 metrix87 Buna Ziua, Fratele meu a distribuit cannabis o perioada si a fost prins si pedepsit. Instanta a decis ca pentru 35 de grame de cannabis si o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Salut. am un dosar de trafic de droguri risc (cannabis), in care ... 1Andrei3 1Andrei3 Salut. Am un dosar de trafic de droguri risc (Cannabis), in care am recunoscut că am vândut cantități insignifiante (prejudiciu 1000 de lei) către 3 ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri (cannabis) Mazeg550 Mazeg550 Salut,am fost dat în primire de un tip căruia i-am vândut 2 grame și după o săptămână o venit diicot-ul la mine la 6 dimineața și mi-o găsit 40 de ... (vezi toată discuția)