avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalitatea transformarii unei magazii in foisor la 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalitatea transformarii unei magazii in foisor la 3 m de propria locuinta

Constructie la 3 m de bloc
BUNA ZIUA!
Sunt propietar al unui apartament de 13 ani.Locuiesc la etajul I .Intreg apartamentul este orientat spre curtea interioara a persoanei care a construit blocul.. Recent acesta a transformat casa in care locuia intr-un imobil cu 3 apartamente si a vandut propietarilor suprafete din curte unde inainte erau cotete si magazii parasite. Asa a fost initial cand am achizitionat apartamentul si am ales orientarea spre curtea interioara ( pentru liniste) si nu spre strada..Unul din noii propietari si-a ridicat un foisor la 3 m de apartamentul meu depasind si in inaltime nivelul etajului 1..Foisorul are si cuptor pt gratare.Evident ca daca e timpul placut stau in foisor facand inconfortabil pentru mine si familia mea sa locuim in propia casa sau sa stam pe balcon..Intrebarea se refera la legalitatea constructiei ( pe teren propiu ) a unei constructii care sa aiba alta destinatie( de foisor) decat cea pe care a avut-o initial cand am achizitionat apartamentul.(magazie cu dimensiuni mult mai mici).Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2025
gheru, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinerea unei autorizatii de constructie la doi ani dupa acordul vecinului mariantatic mariantatic Buna ziua, Daca este posibil, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele clarificari: In 2015 am achizitionat o magazie de lemn , (4m x 6m), de la o firma ... (vezi toată discuția)
Închidere balcon termopan et.2 ioan314 ioan314 Buna ziua, Se da următoarea ipoteză: Bloc construcție 2012, de mici dimensiuni, 2 etaje, balcon ce se dorește a fi închis cu termopan. Locația ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru constructie Ovidiu L Ovidiu L Buna ziua, Am o proprietate in Bucuresti, casa + curte, casa este construita calcan in calcan cu un bloc p+3+m, ambele mai vechi de 100 de ani. Doresc sa ... (vezi toată discuția)