latka a scris:
Asa ca n-ar fi rau sa abordati problema precum cetateanul respectiv. Si atunci nu s-ar mai parca anapoda.
Nu prea înțeleg cum a abordat problema cetățeanul respectiv, iar din link-ul respectiv reiese că oricum nu a rezolvat nimic. Nu cred că o să vină cineva vreodată să dărâme clădirile de pe marginea străzii ca să o lățească. E vorba de o stradă din vechiul cartier evreiesc cu case de vreo 150 de ani minimum. Așa va rămâne ca lățime până la sfârșitul lumii.
Eu am nevoie de un text clar undeva într-o lege/regulament pe care să-l pot pune în fața ochilor polițaiului local analfabet. Text care să zică că o bandă de circulație are lățimea de X metri. Și ca atare nu are nevoie de semn de staționare interzisă ca să ridice/dea amendă. Doar trebuie să aplice legea.
Am vorbit cu o prietenă arhitectă care mi-a zis că potrivit normativelor, la parcarea în sensul drumului, locul de parcare tb. să aibă lățimea de 2,50m și în condiții speciale se poate reduce cu 10 cm pe fiecare latură, deci trebuie să aibă minim 2,30m. Ceea ce are, că l-am măsurat.
Prietena arhitectă mi-a zis că există P118_Normativ_securitatea_la_incendiu_2025 care printre altele prevede
"A.10. 2.7.5. Curțile interioare existente neacoperite cu aria mai mare de 600 m2 și închise pe toate
laturile de construcții, situate la nivelul terenului sau al circulațiilor carosabile adiacente sau la o
diferență de nivel mai mică de 50 cm față de aceste circulații, se prevăd obligatoriu cu accese
carosabile pentru autospecialele de intervenție în caz de incendiu, cu gabarite de minimum 3,80 m
lățime și 4,20 m înălțime. Pentru curțile interioare existente menționate, situate la diferențe de nivel
mai mari de 50 cm (fără acces carosabil), se asigură numai acces pentru personalul de intervenție
(treceri pietonale), cu lățimea de minim 1,50 m și înălțimea de 1,90 m."
Dar nu cred că normativul respectiv o să-l convingă pe polițai.