avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea situatie: locuiesc cu chirie de 7 ani iar propietarul doreste sa ma mut din apartament in maxim 30 zile,deoarece doreste sa vanda casa.
Deoarece nu am bani ptr o mutare imediata,am cerut propietarului sa imi dea un ragaz de 60 zile in vederea mutarii.
Dansul ma ameninta ca vine imediat cu executorul si ma va evacua.
Intrebare: Este legal,este posibiș ca executorul sa ma evacueze in conditiile in care contractul de inchiriere in cei 7 ani nu a fost inregistrat la ANAF?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:38, 12 Iunie 2025
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti un contract, ce scrie in el, cu cat timp inainte ca notifica?
Oricym ca sa apeleze la executor ii trebuie titlu exdcutoriu si el nu are, trebuje sa va dea in judecata si asta poate dura mai mult de w luno, deci...va mutati cand vreti
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are relevanta dacă contractul este sau nu la ANAF înregistrat..Pt a va evacua are nevoie de o hotărâre judecătorească, contractul înregistrat la ANAF poate fi puțin executare pt eventuale chirii restante..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarul dvs. se joacă cu focul. Ca să vină cu executorul, executorul trebuie să aibă ce să execute, adică o sentință. Pentru asta, trebuie să se adreseze justiției, care va sesiza mai întâi că ambii sunteți complici la evaziune fiscală. Iar dacă va obține, în final, o sentință de evacuare, la punerea ei în aplicare s-ar putea trezi că ați plecat cu clanțele, bateriile de la chiuvete, etc. Proprietarul nu înțelege că este în interesul lui să scape cât mai repede de un chiriaș, și pentru asta trebuie să caute cooperarea acestuia. Nu-l băgați în seamă, căutați o soluție de a vă muta, apartamentul este acum, legal, domiciliul dvs., cu toate drepturile legale ce rezultă de aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, urmeaza sa achizitionam un apartament prin credit ... GVGrigore GVGrigore Buna seara, urmeaza sa achizitionam un apartament prin credit ipotecar, numai ca actualul proprietar ma roaga sa il mai las o luna doua in apartament pana isi ... (vezi toată discuția)
Refuz plata chirie pe motiv de lipsa de activitate economica coldone coldone Bună ziua! Am închiriat un spațiu comercial către o persoana juridică în urma cu 7 luni. Contractul este pe perioada determinată, 14 luni, ... (vezi toată discuția)
Am locuit cu chirie la cineva timp de cativa ani dupa care am ... annnelis annnelis Am locuit cu chirie la cineva timp de cativa ani dupa care am decis sa ma mut tot cu chirie dar in alt loc cu 1 an in urma. Momentan inca nu am mutatie la noua ... (vezi toată discuția)