Bună seara! Stau in chirie și as crede ca proprietarul nu a înregistrat contractul la ANAF, deoarece nici nu dorește sa auda de plata chiriei prin transfer bancar. Contractul se incheie la 1 ianuarie 2026, dar as vrea sa ma mut pana atunci. Este vreo șansă să îmi mai iau garantia înapoi?
Dacă nu a înregistrat contractul, pot folosi asta impotriva sa și sa mai stau o luna fără sa fiu evacuat cu forță.
Am un contract pe care scrie și suma și obligatii ce am primit blabla, dar tot nu cred ca e legal ce se întâmplă. Plus ca nu si a indeplinit obligatiile de proprietar stau sa mi schimb singur clantele și iala de la usa de la intrare, o frumusețe de apartament.
Buna ziua, contractul este valabil indiferent de inregistrarea/nu a sa la Anaf, aceasta procedura are alt scop si alte sanctiuni decat respectarea obligatiilor contractuale. Asadar garantia o puteti recupera in baza contractului chiar neinregistrat, pe care proprietarul are chiar si asa obligatia sa il respecte si in caz contrar il puteti folosi cu succes in instanta. Atentie mare la clauze si solicitati macar chitanta de mana pentru banii platiti.