avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plecare de la chirie înainte de termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plecare de la chirie înainte de termen

Bună seara! Stau in chirie și as crede ca proprietarul nu a înregistrat contractul la ANAF, deoarece nici nu dorește sa auda de plata chiriei prin transfer bancar. Contractul se incheie la 1 ianuarie 2026, dar as vrea sa ma mut pana atunci. Este vreo șansă să îmi mai iau garantia înapoi?
Dacă nu a înregistrat contractul, pot folosi asta impotriva sa și sa mai stau o luna fără sa fiu evacuat cu forță.
Am un contract pe care scrie și suma și obligatii ce am primit blabla, dar tot nu cred ca e legal ce se întâmplă. Plus ca nu si a indeplinit obligatiile de proprietar stau sa mi schimb singur clantele și iala de la usa de la intrare, o frumusețe de apartament.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2025
Mellow, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:34, 4 Septembrie 2025
Buna ziua, contractul este valabil indiferent de inregistrarea/nu a sa la Anaf, aceasta procedura are alt scop si alte sanctiuni decat respectarea obligatiilor contractuale. Asadar garantia o puteti recupera in baza contractului chiar neinregistrat, pe care proprietarul are chiar si asa obligatia sa il respecte si in caz contrar il puteti folosi cu succes in instanta. Atentie mare la clauze si solicitati macar chitanta de mana pentru banii platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea ... user43 user43 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea situatie: locuiesc cu chirie de 7 ani iar propietarul doreste sa ma mut din apartament in ... (vezi toată discuția)
In luna februarie am inchiriat un apartament pe care l-am inregistrat ... camelian camelian In luna februarie am inchiriat un apart pe care l-am inregistrat la Anaf in oct. Chiriasul nu platea chiria la tim si utilitatile. La lasat in apart pe ... (vezi toată discuția)
Chiriași gălăgioși adriana7373 adriana7373 Buna ziua, Locuim intr-un bloc nou, cu așa-zișii pereți de carton, apartament in proprietate personală. Sub noi locuiește o chiriașă care nu prea ... (vezi toată discuția)