avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept la creșă de stat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept la creșă de stat

Bună ziua.
Se dă următoarea situație:
- copilul 1, născut pe 12.06.2023
- copilul 2, născut pe 04.01.2025
- soția, în CIC pentru copilul 1 până la 12.06, pentru copilul 2 începând cu 13.06
Copilul 1 l-am înscris la creșă de stat. La depunerea actelor, directoarea de acolo ne-a spus că nu are șanse să intre, deoarece sunt prea multe cereri. A mai zis că oricum chiar dacă se întâmplă să fie admis copilul și pentru că doar tatăl lucrează, iar mama este în CIC, în toamnă o să ceară adeverință de la locul de muncă și nu o să mai fie primit la creșă.
Copilul 1 a fost admis la creșă.
Întrebare - este vreun cadru legal pentru care mama este în CIC pentru copilul 2, iar copilul 1 nu are drept la creșă, doar pt că mama este acasă (cum a susținut directoarea)?
Menționez și faptul că mai avem încă un copil, de 8 ani , care termină clasa I.
Mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2025
matrixgaby, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sotia mea este gravida a 2a oara și în decembrie ... Andrei9320 Andrei9320 Buna ziua. Sotia mea este gravida a 2a oara și în Decembrie ar trebui să nască. Astăzi am vrut sa mi duc copilul de 1 an și 5 luni la creșă după ce ... (vezi toată discuția)
Dacă soția mai duce copilul la creșă mai primește cic? buna ... Cristi49 Cristi49 Dacă soția mai duce copilul la creșă mai primește CIC? Buna ziua, Doream sa adresez și eu o întrebare dacă se poate , am o fetita de 1 An și 5 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt intr-o mare problema si am nevoie de dvs. sotul ... Ana Niculescu Ana Niculescu Buna seara, sunt intr-o mare problema si am nevoie de dvs. Sotul meu a decis singur sa plece sa lucreze in Danemarca acum 2 ani. Dupa jumatate de an de stat ... (vezi toată discuția)