Buna ziua. Am primit de la anaf o somatie si un titlu executoriu, desi am platit toate obligatiile la zi, conform declaratiei unice pe care am depus-o in fiecare an, In aceasta somatie mi se indica urmatoarele: "Dacă în termen de 15 zile de la primirea prezentei somaţii, nu veţi achita sumele menţionate pentru care termenul legal de plată a
expirat, nu veţi face dovada stingerii acestora sau nu veţi depune o notificare cu privire la intenţia de a se demara procedura de mediere, în
baza prevederilor art. 230 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se
va proceda la continuarea măsurilor de executare silită.
Toate cheltuielile ocazionate de stingerea sumelor menţionate mai sus, exclusiv cele generate de comunicarea acestei somaţii prin
poştă, vor fi suportate de către dvs.
Împotriva prezentului înscris se poate introduce contestaţie la instanţa judecătorească competentă, în termen de 15 zile, sub sancţiunea
decăderii, de la data comunicării sau luării la cunoştinţă, în conformitate cu prevederile art. 260 şi 261 din Legea nr. 207/2015 privind
Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit dispoziţiilor art. 9 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările
ulterioare, când urmează să se ia măsuri de executare silită, audierea contribuabilului nu este obligatorie.". As vrea sa stiu cum e mai bine sa procedez in aceasta situatie. Va multumesc anticipat, respectuos pentru raspuns.
Cum pot face aceasta contestatie? Am nevoie de un avocat? Care ar fi onorariul avocatului? Se poate recupera de l;a anaf cheltuiala mea cu avocatul? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Este recomandabil sa aveti avocat pentru ca este un proces in care trebuie sa aveti cunostiinte juridice pentru a il duce la bun sfarsit. Puteti lua legatura cu un avocat din forum, recomandarile nu sunt permise. Discutati cu acesta despre onorariu si proceduri.
Legea 207/2015
tizu
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de Legea 207/2015.
De curand am primit o somatie de la primarie (directia finantelor publice locale) ... (vezi toată discuția)