avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am și eu o nelamurire: mama s-a hotărât sa vândă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am și eu o nelamurire: mama s-a hotărât sa vândă apartamentul, ...

Am și eu o nelamurire:
mama sa hotărât sa vândă apartamentul, tatăl meu este decedat din 92' , eu stau în chirie cu viitoarea nevasta în același oraș
și mai am o sora măritată la București.
De ce este doar mama trecuta în contractul apartamentului?
ei au fost căsătoriți pe timpul lu Ceaușescu, am stat într-o casa temporara tot în tulcea cu toții...primăria a dărâmat casa...tata a mers la primar și asa sa obținut apartamentul cu plata în rate...după moartea lui nu trebuia și noi copii sa figuram în contract?
Adică mama nea dezmostenit încă de pe atunci?
ideea e ca ea vinde iar nu ne alegem cu nimic...are un alt bărbat care ia spălat creierul sa vândă și sa cumpere la țară casa...ce mai pot face în situația de față?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:39, 18 Iunie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca apartamentul este bun comun al mamei cu tatal decedat trebuia sa faceti succesiunea dupa decesul lui , de ce ati asteptat atatia ani ? Oricum mama ar fi avut dreptul la jumatate plus 1/4 din partea sotului iar copiii la 3/4 , Nu are nici o relevanta ca nu ati fost trecuti in contract si nimeni nu poate fi dezmostenit . Mergeti si deschideti succesiunea dupa tatal d-voastra impreuna cu sora si pentru o mai buna intelegere a problemei puteti consulta mai intai un avocat .
Conform Codului Civil omul poate face ce il taie capul cu proprietatile cat timp este viu. Daca ati facut succesiunea dupa tata, aveti certificatul de mostenitor care atesta dreptul de proprietate. Mama poate vinde ce vrea numai daca ii apartine in totalitate, dar in cazul dumneavoastra pare ca nu prea. Asadar daca nu ati facut succesiunea faceti-o caci altfel nu sunteti aparat. Succes!
De regulă bărbații, în vârstă, văduvi, se "reculeg" în brațele unei tinere, care "îi spală pe creier". Dar acum femeile au drepturi egale cu bărbații... :) Cum nu precizați vârsta "bărbatului", de ce nu ar avea dreptul mama dvs. să-și refacă viața, iar dacă o face, de ce noul ei partener "ia spălat creierul" (SIC)? Inițiativa acestuia mie mi se pare foarte rezonabilă și benefică pentru starea de sănătate a ambilor.
Lăsând gluma la o parte, nu precizați dacă, la moartea tatălui, ați dezbătut succesiunea. Dacă da, sau dacă o faceți acum, mama are 5/8 din masa succesorală, face ce vrea cu ea, poate cere ieșirea din indiviziune, vinde partea dânseii, iar noul cumpărător ar putea avea grijă 'să vă doriți să scăpați" de partea dvs. Adică ar putea să fie tipul acela, știți dvs.,, cu lanț de aur gros la gât, tatuaje, etc, ca să mă exprim "politically correct"... :)
Deci eu vă sugerez să vă bucurați de faptul că mama încă are "o viață", are proiecte, și nu are nevoie de ajutorul dvs.

ionut87nicolae a scris:

Am și eu o nelamurire:
mama sa hotărât sa vândă apartamentul, tatăl meu este decedat din 92' , eu stau în chirie cu viitoarea nevasta în același oraș
și mai am o sora măritată la București.
De ce este doar mama trecuta în contractul apartamentului?
ei au fost căsătoriți pe timpul lu Ceaușescu, am stat într-o casa temporara tot în tulcea cu toții...primăria a dărâmat casa...tata a mers la primar și asa sa obținut apartamentul cu plata în rate...după moartea lui nu trebuia și noi copii sa figuram în contract?
Adică mama nea dezmostenit încă de pe atunci?
ideea e ca ea vinde iar nu ne alegem cu nimic...are un alt bărbat care ia spălat creierul sa vândă și sa cumpere la țară casa...ce mai pot face în situația de față?

Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
hotumattua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog un sfat. mama cu tata au avut 2 copii in viata ... mara2022 mara2022 Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 copii in viata eu si soara mea. Mama a murit in urma cu 2 ani. Tata traieste. Mama si tata aveau un ... (vezi toată discuția)