De regulă bărbații, în vârstă, văduvi, se "reculeg" în brațele unei tinere, care "îi spală pe creier". Dar acum femeile au drepturi egale cu bărbații... :) Cum nu precizați vârsta "bărbatului", de ce nu ar avea dreptul mama dvs. să-și refacă viața, iar dacă o face, de ce noul ei partener "ia spălat creierul" (SIC)? Inițiativa acestuia mie mi se pare foarte rezonabilă și benefică pentru starea de sănătate a ambilor.
Lăsând gluma la o parte, nu precizați dacă, la moartea tatălui, ați dezbătut succesiunea. Dacă da, sau dacă o faceți acum, mama are 5/8 din masa succesorală, face ce vrea cu ea, poate cere ieșirea din indiviziune, vinde partea dânseii, iar noul cumpărător ar putea avea grijă 'să vă doriți să scăpați" de partea dvs. Adică ar putea să fie tipul acela, știți dvs.,, cu lanț de aur gros la gât, tatuaje, etc, ca să mă exprim "politically correct"... :)
Deci eu vă sugerez să vă bucurați de faptul că mama încă are "o viață", are proiecte, și nu are nevoie de ajutorul dvs.
ionut87nicolae a scris:
Am și eu o nelamurire:
mama sa hotărât sa vândă apartamentul, tatăl meu este decedat din 92' , eu stau în chirie cu viitoarea nevasta în același oraș
și mai am o sora măritată la București.
De ce este doar mama trecuta în contractul apartamentului?
ei au fost căsătoriți pe timpul lu Ceaușescu, am stat într-o casa temporara tot în tulcea cu toții...primăria a dărâmat casa...tata a mers la primar și asa sa obținut apartamentul cu plata în rate...după moartea lui nu trebuia și noi copii sa figuram în contract?
Adică mama nea dezmostenit încă de pe atunci?
ideea e ca ea vinde iar nu ne alegem cu nimic...are un alt bărbat care ia spălat creierul sa vândă și sa cumpere la țară casa...ce mai pot face în situația de față?