avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am cumparat o masina de curand si m-am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am cumparat o masina de curand si m-am prezentat cu ...

Buna ziua,am cumparat o masina de curand si m-am prezentat cu toate documentele necesare la biroul de inmatriculari auto de pe raza de domiciliu.La ghiseu mi s-a comunicat ca nu pot inmatricula respectiva masina deoarece in 2019 a avut talonul retinut de politia rutiera pentru anvelope neconforme.Talonul masinii este in posesia mea la acest moment dar domnii de la inmatriculari ma trimit la domiciliu fostului proprietar pentru a lamurii situatia.Ce solutii am?Multumesc ptr raspuns!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:49, 24 Iunie 2025
Vânzătorul este responsabil de rezolvarea acestui incident. Pana atunci puteti verifica acest lucru pe website-ul DRPCIV: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2025
adriandimitriu, utilizator
Nu are nici o treabă o contravenție din 2019, cu noul proprietar, în 2025. Din moment ce i s-a restituit fostului proprietar CI, ce treabă aveți dvs. cu o contravenție pe numele altcuiva ? Ce să lămuriți, nu v-au spus acei functionari ?
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2025
latka, utilizator
In baza de date a politiei acel c.i figureaza retinut si neeliberat.Domnii doresc dovada ca ci-ul a fost eliberat, proprietarul(vanzatorul) a circulat cu masina pana la momentul vanzarii si spune ca a remediat problema pe care a avut-o,a primit ci-ul si....Nu mai inteleg nimic.
Va prezentați la cei de la inmatriculare, le arătați actul. Treaba lor să-și actualizeze baza de date. Conform oricărei legi nu e treaba dvs. , ei trebuie sa va înmatriculeze masina și sa vă elibereze noul CI. Uitați-vă ce scrie pe pagina DRPCIV cu ce trebuie sa va prezentați la inmatriculare. Acolo nu scrie ca baza de date a poliției trebuie sa fie la zi. Dacă aveți documentele respective, trebuie sa înmatriculeze:[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu impozitele locale DanaAndrei DanaAndrei Am vandut masina in martie 2024. Am radiat-o de la taxe si impozite locale imediat dupa vanzare. In luna iunie 2024 am primit o amenda pentru lipsa rovinietei ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina ... Roob Roob Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina da nu pe numele meu și o am de 4 luni daca mă duc să o înmatriculez acum se întâmplă ceva (vezi toată discuția)
Care este procedura prin care se trec datele personale ale proprietarului ... MIHAELA_56 MIHAELA_56 Care este procedura prin care se trec datele personale ale proprietarului pecartea de identitate a vehicolului pentru un autoturism nou din productia ... (vezi toată discuția)